News Flash:

Cod portocaliu de canicula, in Timis. De marti urmeaza ploi torentiale si grindina

16 August 2021
417 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula

Avertizare meteorologica de tip cod portocaliu, luni, valabila pentru judetul Timis. Meteorologii anunta canicula si disconfort termic deosebit de accentuat. Vremea se schimba marti, cand de la canicula vom trece la instabilitate atmosferica, averse torentiale si grindina. De miercuri temperaturile vor scadea in toata tara.
Pentru ziua de luni, meteorologii au anuntat un cod portocaliu de canicula si disconfort termic deosebit de accentuat. Avertizarea vizeaza judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, iar specialistii anunta temperaturi maxime cuprinse intre 38 si 40 de grade celsius. Izolat, in sud-vestul Olteniei, vor fi inregistrate chiar si 41 de grade.

„Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime nu vor cobori sub 20 de grade”, transmit reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Vremea se va schimba insa de marti, spun meteorologii. Cei de la ANM au anuntat si un cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata, valabil de marti, de la ora 10, pana miercuri la aceeasi ora. Avertizarea vizeaza cea mai mare parte din tara, inclusiv judetul Timis.

„In intervalul mentionat vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 60…80 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descarcari electrice, averse torentiale si grindina. Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marti (17 august) in regiunile vestice, centrale si nordice, iar in noaptea de marti spre miercuri (17/18 august) indeosebi in Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei si local in Oltenia si nord-vestul Munteniei”, transmit cei de la ANM.

Conform meteorologilor, cantitatile de apa vor depasi 25-40 de litri pe metru patrat si, izolat, 50-60 de litri.

De miercuri, instabilitatea atmosferica se va accentua in sud, centru si est, iar temperaturile vor scadea in toata tara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004672 (s)