News Flash:

Barbat trimis in judecata pentru ca a inselat Casa Judeteana de Pensii Timis cu aproape 1 milion de lei

13 August 2021
622 Vizualizari | 0 Comentarii
arest

Ancheta ajunsa la final in cazul unui individ care ar fi pus umarul la prejudicierea Casei Judetene de Pensii Timis cu aproape 1 milion de lei. Acesta ar fi ajutat zeci de persoane sa depuna cereri de pensionare la CJP Timis, folosind pentru asta documente si informatii falsificate. Cativa dintre pensionatii ilegal au inapoiat deja sumele incasate cu titlu de pensie.
 
Cercetarile au fost facute de procurorii de la Parchetul de pe langa judecatoria Timisoara, care l-au trimis acum in judecata pe individ. Oamenii legii spun ca acesta ar fi savarsit 33 de infractiuni de complicitate la inselaciune si doua tentative la aceasta infractiune.

Mai exact, in perioada 20.10.2015 – 18.05.2020, inculpatul a ajutat 35 de persoane sa depuna la CJP Timis cereri in urma carora au fost emise decizii de pensionare. Dosarele erau insa bazate pe adeverinte false care atestau vechimea in munca. Conform acestora, persoanele respective ar fi fost angajate ale unor societati, iar in acest fel CJP Timis a fost prejudiciata cu 722.488 lei.

Mai mult, inculpatul a si ajutat toate cele 35 persoane din alte judete sa isi stabileasca scriptic domiciliul in Timis, in perioada in care au depus cererile.

„Facem precizarea ca o parte din prejudiu a fost recuperat pe parcursul urmaririi penale prin restituirea sumelor de bani incasate cu titlu de pensie in mod ilegal de catre beneficiarii acestora catre partea civila, respectiv Casa Judeteana de Pensii Timis”, transmit procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007024 (s)