News Flash:

Imagini revoltatoare: Cadavre de porci plutesc pe Dunare. Autoritatile avertizeaza: lesurile din apa sunt periculoase

28 August 2018
965 Vizualizari | 0 Comentarii
porci

Imagini cu cadavre de porci au fost postate pe Facebook de un tulcean, care sustine ca lesurile au fost vazute pe Dunare, in dreptul localitatii Partizani. Autoritatile spun ca lesurile aruncate in apele curgatoare sunt periculoase.
Mai multe comentarii insotesc imaginea si vorbesc despre o adevarata invazie de cadavre de porci care vin pe Dunare din localitatile din amonte aflate in judetele Tulcea, Galati si Braila.

Numeroase cadavre de porci au fost descoperite pe Dunare de la izbucnirea pestei porcine africane. La fiecare sesizare, autoritatile se deplaseaza la fata locului, pescuiesc cadavrul si, daca acesta nu este in descompunere, iau probe pentru a infirma sau confirma prezenta virusului pestei porcine.

In ciuda apelurilor facute de autoritati, cetatenii au continuat sa arunce animalele moarte in Dunare care au plutit zeci de kilometri, pana in Delta.
Oamenii care asista la aceste scene dau vina pe autoritati deoarece nu au reusit sa gestioneze criza pestei porcine.

„La Partizani. Delta Dunarii este plina de cadavre. Proasta gestionare a crizei a infestat toata tara!”, a scris Ilie Nicuta pe Facebook.

Postarea este urmata de multe comentarii printre care si unele care vorbesc despre teoria conspiratiei.

„Sunt aruncati cu buna stiinta de niste unii bine platiti ca tara noastra sa ramana fara porcine”, a comentat un barbat.

Un alt participant la discutie atrage atentie asupra pericolului extinderii virusului in toata regiunea.

„Suntem tampiti ! O sa infestam tot, inclusiv tarile riverane Marii Negre”, a scris pe reteaua de socializare un alt barbat.

Si autoritatile vorbesc despre pericolul pe care il reprezinta porcii morti aruncati in apele curgatoare.

La Braila, de exemplu, locul de unde provin multi dintre porcii morti din Delta, virusul a patruns in cele mai mari ferme din judet prin intermediul apei din Dunare. Aceasta a fost folosita la irigatii si la curatenie in fermele de porci si, fiind infestata, a produs un dezastru economic, aproape 180.000 de porci urmand sa fie eutanasiati.

„Cred ca imbolnavirea animalelor din aceste ferme este cauzata de apa, ambele ferme se aprovizioneaza cu apa din Dunare....Sunt cetateni inconstienti, din cauza cadavrelor aruncate in Dunare se intampla ce se intampla in aceste ferme din judetul Braila”, a declarat directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila, Gicu Dragan.

Potrivit ultimelor informatii, numarul focarelor de pesta porcin africana confirmate in Romania a ajuns la 725, acestea fiind active in 10 judete din tara, inclusiv in Galati, Braila si Tulcea.


porci tulcean dunare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006917 (s)