News Flash:

Incendiu puternic la casa parohiala a Palatului Episcopal greco-catolic din Oradea

26 August 2018
826 Vizualizari | 0 Comentarii
oradea

Aproximativ 50 de pompieri militari, cu 9 autospeciale de stingere intervin, sambata noaptea, pentru a lichida un incendiu puternic ce a izbucnit la Palatul Episcopal greco-catolic din Oradea. Nu s-au intregistrat victime, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Primaria Oradea anunta ca va strange bani pentru refacerea Palatului Episcopal Greco-Catolic.
Potrivit IGSU, incendiul se manifesta la parter, la etajul 1 si la mansarda Palatului Episcopal greco-catolic din Oradea.

„Arderea se manifesta la acoperis, pe circa 300 mp. Interventia este deosebit de dificila din cauza flacarilor mari, a inaltimii la care arde, precum si a fumului dens degajat. Pana in acest moment nu au fost inregistrate victime”, a transmis IGSU.

Peste 50 pompieri militari cu noua autospeciale de stingere si doua autoscari de interventie la inaltime actioneaza pentru limitarea extinderii la vecinatati.
La fata locului se afla si o ambulanta SMURD.

Reprezentantii ISU Bihor spun ca acoperisul din lemn cu invelitoare de tabla al cladirii arde pe o suprafata de 200 de metri patrati, iar un turn din lemn al cladirii s-a prabusit.

„Incendiul a fost localizat si se manifesta pe 200 de metri patrati ai acoperisului, iar din informatiile detinute nu exista victime. Un turn din lemn al cladirii s-a prabusit precum si tavanul de la etajul 1. Alimentarea cu apa a autospecialelor se realizeaza din raul Crisul Repede”, a spus Camelia Rosca, purtatorul de cuvant al ISU Bihor.

Primaria Oradea strange bani pentru refacerea Palatului Episcopal Greco-Catolic

Incendiul care a cuprins, sambata seara, Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a fost stins de pompieri dupa aproape 3 ore, nefiind inregistrate victime.

Purtatorul de cuvant al ISU Bihor, Camelia Rosca, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca suprafata totala afectata de foc a fost de 1.300 de mp.

”Incendiul de la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a fost stins de pompieri dupa aproape 3 ore, in cursul interventiei fiind impiedicata propagarea focului la parterul cladirii si la constructiile din vecinatate. Suprafata afectata de incendiu a fost de 1.300 de mp, constand in acoperisul din lemn cu invelitoare din tigla si etajul I al cladirii. Peste 100 de pompieri militari au intervenit cu 10 autospeciale cu apa si spuma si 2 autospeciale de lucru la inaltime. Nu au existat victime in urma incendiului. O comisie va demara, duminica, cercetari pentru stabilirea cauzelor care au dus la izbucnirea incendiului”, a spus Rosca.

Potrivit acesteia, duminica dimineata la fata locului se mai afla pentru a supraveghea zona 2 autospeciale cu apa si spuma si 2 autoscari ale ISU Bihor.

In cursul interventiei de sambata seara, mai multe persoane care locuiau in vecinatatea Palatului Episcopal s-au autoevacuat din locuinte.

Pe de alta parte, Primaria Oradea a anuntat, intr-un comunicat, ca, impreuna cu Episcopia Greco-Catolica, va deschide luni un cont pentru strangerea de fonduri in vederea refacerii acestui monument simbol al orasului.

”Primaria Oradea se va implica financiar in acest efort de reconstructie a Palatului Episcopal Greco-Catolic”, se arata in comunicat.

 


oradea primaria oradea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)