News Flash:

Conducerea Consiliului Judetean Bihor si-a anuntat sprijinul pentru restaurarea Palatului Episcopal Greco-Catolic

26 August 2018
818 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Conducerea Consiliului Judetean Bihor si-a anuntat duminica sprijinul, prin toate mijloacele legale posibile, inclusiv financiare, in demersurile ce vor avea ca obiectiv restaurarea Palatului Episcopal Greco-Catolic. 

Institutia precizeaza intr-un comunicat remis presei ca va initia proiecte si se va alatura celor de strangere de fonduri sau altor posibilitati care vor permite reconstructia Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea. 

Modalitatile concrete de sustinere vor fi identificate in urma consultarii Episcopiei Greco-Catolice si analizarii cadrului legal existent. 

"In urma incendiului devastator de aseara ce a cuprins Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea intreg Bihorul si comunitatea noastra sunt puse la grea incercare prin afectarea unuia dintre cele mai importante simboluri ale culturii locale. Dar, asa cum aceasta cladire apartinand uneia dintre comunitatile noastre importante este si va fi parte integranta a peisajului arhitectural al centrului istoric, la fel, toate grupurile sociale, fiecare entitate sau institutie publica din Bihor, precum si membrii comunitatii bihorene trebuie sa dea dovada de solidaritate in privinta refacerii acestui monument", se arata in comunicatul CJ Bihor. 

Si Primaria Oradea a anuntat ca se va implica financiar in efortul de reconstructie a Palatului Episcopal Greco-Catolic. De asemenea, impreuna cu Episcopia Greco-Catolica, Primaria Oradea va deschide luni conturi in lei si euro pentru donatii in vederea refacerii acestui monument istoric. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005007 (s)