News Flash:

Copiii din familii cu probleme sociale din Caras-Severin au finalizat cursurile Gradinitei estivale

26 August 2018
738 Vizualizari | 0 Comentarii
gradinita

Peste 20 de copii cu varste cuprinse intre trei si sapte ani, care provin din familii cu probleme sociale si care nu au frecventat gradinita, au urmat, timp de doua luni, cursurile Gradinitei estivale initiata de Organizatia "Salvati Copiii", filiala Caras-Severin. 

"Finalizam in aceasta saptamana activitatile dedicate Gradinitei estivale. Venim aici de patru ani, in fiecare vara, unde ne-am intalnit pana acum cu peste o suta de copii. Cu totii au beneficiat de serviciile pe care organizatia noastra le-a oferit micutilor vitregiti, incepand cu starea materiala si pana la caldura sufleteasca. Incercam, practic, sa suplinim toate aceste lucruri. Ii invatam sa scrie, sa citeasca, ne jucam cu ei. Sunt copii cu varste intre trei si sapte ani, care nu au mai fost la gradinita pana acum. A fost un an frumos, in care am avut multi oameni alaturi de noi si este vorba, in special, de voluntarii nostri, elevi ai liceelor din Resita, dar si cadre didactice", a declarat vineri, pentru AGRPRES, presedinta Organizatiei "Salvati Copiii", filiala Caras-Severin, Mariuta Simionescu. 

Gradinita estivala este parte a proiectului "Educatie pentru copii vulnerabili", derulat de Organizatia "Salvati Copiii" Caras-Severin. 

Pe parcursul celor doua luni, cat s-a desfasurat Gradinita estivala, copiii din cartierul Mociur din Resita au participat la activitati educationale si recreative. La finalul cursurilor, copiii au primit din partea voluntarilor ghiozdane echipate cu cele necesare la gradinita. 

De-a lungul anilor, peste 110 copii au fost inscrisi la Gradinita estivala iar peste 70 de parinti au beneficiat de consiliere si suport material. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004981 (s)