News Flash:

Universitatea de Vest Timisoara a obtinut finantare pentru extinderea a trei facultati

24 August 2018
797 Vizualizari | 0 Comentarii
uvt2

Universitatea de Vest Timisoara (UVT) a obtinut finantare europeana pentru trei proiecte care vizeaza extinderea a trei facultati cu spatii in zona ultracentrala a orasului, in urma evaluarii proiectelor depuse in cadrul competitiei organizate de ADR Vest pentru institutiile publice de invatamant superior. 

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat joi ca dintr-o alocare financiara totala de 8,41 milioane euro pentru aceasta competitie, Universitatea de Vest din Timisoara a reusit sa atraga prin cele trei proiecte depuse 7,83 milioane euro. 

"Prin finantarea europeana castigata vom creste calitatea activitatilor educationale si vom contribui la imbunatatirea aspectului Timisoarei. Suplimentar, reducem considerabil presiunea pe bugetul UVT alocat lucrarilor de reabilitare, avand astfel posibilitatea de a ne angaja si in alte lucrari privind infrastructura educationala, obiective cu importanta majora pentru comunitatea noastra. Totodata, experienta echipei UVT in accesarea fondurilor europene primeste o noua confirmare", a declarat joi presei rectorul UVT, Marilen Pirtea. 

Se are in vedere reabilitarea acoperisului si a fatadelor Facultatilor de Chimie, Biologie si Geografie, cu o valoare nerambursabila de 6.471.787 lei, extinderea spatiilor de invatamant existente pentru Facultatea de Arte si Design, dar si pentru Facultatea de Muzica si Teatru, cu o valoare nerambursabila de 18.752.365 lei. 

Prin aceste proiecte, UVT si-a propus sa rezolve probleme stringente de infrastructura, prin dezvoltarea si modernizarea unor imobile consacrate pentru desfasurarea activitatii academice, cu incarcatura istorica si cu o importanta arhitecturala deosebita pentru municipiul Timisoara. 

In urma realizarii acestei investitii vor rezulta noi sali de seminar, sali de curs, centre colaborative, spatii expozitionale, un amfiteatru cu o capacitate de 120 locuri, cabinet activitati practice, birouri administrative, precum si alte spatii conexe necesare desfasurarii activitatii educationale. 

Proiectul de extindere a spatiilor de invatamant pentru Facultatea de Arte si Design si Facultatea de Muzica si Teatru va avea in vedere realizarea unui spatiu multidisciplinar, cu o infrastructura cuprinzand 10 laboratoare si ateliere de creatie artistica si o sala pentru expozitii si vernisaje, doua sali de spectacol, una cu capacitatea de pana la 400 de locuri si alta cu pana la 200 de locuri, 15 laboratoare si sali dedicate activitatilor didactice. 

Proiectele depuse, mai putin componentele de arhitectura, au fost realizate prin departamentele administrative ale UVT. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004937 (s)