News Flash:

Gigi Becali, adus la Curtea de Apel Constanta, care decide daca ii va intrerupe pedeapsa

18 Martie 2014
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
gigi becali
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus, marţi dimineaţă, la Curtea de Apel Constanţa, care va decide dacă îi va fi înteruptă pedeapsa pentru a putea merge să se opereze la coloană într-o clinică din străinătate. Marţi dimineaţă, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus de la Penitenciarul Poarta Albă la Curtea de Apel Constanţa, care judecă contestaţia acestuia la decizia Tribunalului, de respingere a cererii de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

"Să avem încredere că în sfârşit contestaţia domnului Becali va fi admisă pentru că este stabilit că are o boală gravă, este stabilit că nu poate continua detenţia fără această intervenţie chirurgicală. Sperăm că judecătorii în sfârşit vor constata că nicio patimă colaterală a actului de justiţie nu poate înfrânge o soluţie dreaptă", a afirmat, la intrarea la Curtea de Apel Constanţa, Maria Vasii, avocata lui Becali.

Întrebată dacă a pregătit o altă strategie şi alte argumente pe care le va prezenta instanţei, ea a spus că nu şi că sunt aceleaşi argumente, pentru că "adevărul este unul singur".

Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei făcută de Gigi Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Finanţatorul Stelei a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

În primul său interviu acordat din detenţie, în urmă cu o săptămână, Gigi Becali se plânge că nu a fost lăsat să stea cu familia atât cât îi permite legea şi să fie operat, fără pază, în străinătate. De asemenea, el spunea că cere "de o sută de ori" graţierea şi crede că preşedintele Traian Băsescu îl va graţia "până în Paşte".

În acelaşi interviu, finanţatorul Stelei l-a rugat pe şeful statului să îi acorde o audienţă, pentru a-i spune "ce se întâmplă în puşcăriile din România". "Nu te educi la puşcărie. (...) Ce e în puşcăriile din România este inadmisibil", a explicat Becali.

Gigi Becali a mai spus că se simte batjocorit prin faptul că nu i s-a permis să stea cu familia atât cât îi dă dreptul legea.

"Aveam dreptul la 30 de zile să stau cu familia, nu mi s-a dat decât o zi. (...) Lipsa de libertate înseamnă complicitate. Sunt exact cum m-au făcut judecătorii - un sălbatic -, pentru că nu am mamă şi nu am familie. Nu am casă, nu am nimic. Asta se întâmplă acum în România, într-un stat de drept. (....) În fiecare zi, familia mea a fost terorizată cu ştiri: Becali a slăbit 19 kilograme - n-am slăbit 19 kilograme, Becali paralizează - n-am paralizat încă. Dacă tot s-a vorbit, de ce nu mi s-a dat dreptul, care legea românească mi-o dă, la cinci zile sau la 10 zile să vin să-mi iau familia în braţe, să-mi iau mama în braţe, să o sărut şi să plec să-mi execut pedeapsa? Este vocea suferinţei unui bărbat care este batjocorit", a spus finanţatorul Stelei. Mediafax.ro

Galerie Foto

gigi_becali-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1042 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033005 (s)