News Flash:

Băsescu: Exclud posibilitatea razboiului. Romanii nu trebuie sa se teama de o agresiune la adresa Romaniei

17 Martie 2014
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, în mod categoric, nu va fi război în zona Mării Negre, iar romanii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei, Romania neavand riscuri de securitate directe. Declaraţiile preşedintelui la Adevărul Live:
Din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea. Rusia va menţine acolo toată flota de la Marea Neagră. Numărul de militari va fi tot de 25.000. In niciun caz romanii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa Romaniei din partea Federaţiei Ruse sau a Ucrainei. Dacă am fi fost în pericol iminent aş fi spus-o.

Pentru mine ce s-a întamplat în Crimeea este un scenariu posibil în Republica Moldova. Ştim toţi că Republica Moldova este un al doilea stat romanesc şi nu ne-ar conveni un astfel de scenariu. Dar în niciun caz Romania nu va interveni militar. Abordarea politică la Chişinău este una riscantă, aceea de a nu spune direct la Moscova ce vrea.

Este foarte greu de crezut că un astfel de referendum va trece acum în Republica Moldova.

Nu voi mai insista pe susţinerea proiectului de un ire a Romaniei cu Republica Moldova pentru că e clar că nu are susţinere politică.

Vladimir Putin e un om puternic care nu va ezita niciodată să apere interesele Federaţiei Ruse şi care în mod categoric are ca obiectiv restabilirea frontierelor Uniunii Sovietice într-un mod sau altul, cu vorba bună sau cu tancurile.

Imi e greu să spun dacă Ponta va candida la Preşedinţie. Nu aş vrea să mai fac pronosticuri. O speranţă a mea este că după europarlamentare dreapta îşi va desemna un singur candidat şi va merge cu el la prezidenţiale.

Lui Mircea Geoană nu îi dau nicio şansă, nici măcar să fie lăsat de Victor Ponta să fie candidat. Cred că Geoană nu mai este de actualitate nici în viziunea lui Ponta. Dar Ponta se joacă acum şi cu Tăriceanu, şi cu Oprescu, şi cu Geoană, îi lasă să se creadă preşedinţi. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0801 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031129 (s)