News Flash:

Boeingul Malaysia Airlines ar putea sa fi fost reutilizat ca "racheta de croaziera" afirma un congresmen

17 Martie 2014
897 Vizualizari | 0 Comentarii
Boeingul Malaysia Airlines, dat disparut fara urma de opt zile, ar putea sa fi fost deturnat si ascuns pentru a fi utilizat mai târziu ca "racheta de croaziera", a declarat duminica Michael McCaul, presedintele Comisiei pentru Securitate Interna din cadrul Camerei Reprezentantilor.
McCaul a subliniat ca, la ora actuala, nu este sigur ca disparitia avionului în circumstante stranii ar fi legata de o actiune terorista, într-un interviu pentru postul Fox News. Însa, în opinia sa, autoritatile americane sunt îngrijorate la ideea ca avionul ar fi putut sa aterizeze undeva, sa fi fost ascuns, iar ulterior sa fie reutilizat ca o arma de distrugere.

Avionul ar fi putut sa se îndrepte în doua directii, dupa ce a disparut de pe radare, si anume înspre nord, catre Kazahstan, însa ar fi fost reperat cu siguranta de catre radare.
"Cealalta ipoteza este sa fi aterizat într-o tara ca Indonezia, unde ar putea sa fie reutilizat ulterior ca racheta de croaziera, asa cum au procedat teroristii pe 11 septembrie", a declarat Michael McCaul.
"Un lucru de care suntem siguri: nu este un accident. Este vorba despre o actiune deliberata, intentionata, iar întrebarea este cine se ascunde în spatele ei", a adaugat el.
În total 25 de tari participa de-acum la cautarile zborului MH370, care si-a schimbat directia, a dezactivat sistemele de comunicatii "în mod deliberat", dupa care a disparut, în urma cu opt zile. Avionul, care asigura o cursa Kuala Lumpur-Beijing, avea la bord 239 de persoane.
Anchetatorii efectuau duminica verificari asupra unor eventuale antecedente ale pilotilor si pasagerilor.
"Din câte stiu eu, din toate informatiile la care am avut acces la nivel înalt, prin intermediul Departamentului pentru Securitate Interna, Centrului national american de lupta împotriva terorismului, comunitatii de informatii, este ceva cu pilotul", a declarat McCaul.
"Toate pistele duc în cabina, cu pilot si copilot", a spus el, fara sa ofere alte precizari.
Rude si colegi ai comandantului si copilotului au vorbit, pâna în prezent, despre profesionismul si caracterul echilibrat al celor doi. Mediafax.ro

michael mccaul mccaul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035780 (s)