News Flash:

Conservatorii au castigat clar alegerile anticipate din Serbia

17 Martie 2014
996 Vizualizari | 0 Comentarii
Conservatorii proeuropeni (SNS), aflaţi la putere în Serbia, au obţinut 50 la sută din voturi la alegerile anticipate de duminică, o victorie zdrobitoare, cea mai evidentă din 1990, care le permite să formeze singuri noul Guvern. "Mi se pare că de acum este clar că lista partidului nostru va avea o majoritate indiscutabilă", a declarat şeful Partidului Sârb al Progresului, vicepremier şi ministru în exerciţiu, Aleksandar Vucici.

"Este cel mai bun rezultat din 1990" obţinut de un partid într-un astfel de scrutin, a subliniat cel care va fi fără îndoială noul şef al Guvernului.

"Sunt sigur că Serbia îşi va continua drumul spre UE, lupta împotriva corupţiei", a adăugat el.

Potrivit estimărilor CESID, un organism independent care urmăreşte scrutinul, SNS ar obţine între 160 şi 250 de locuri în Parlament.

Un astfel de rezultat nu a fost înregistrat în Serbia din 1990, când partidul lui Slobodan Miloşevici a câştigat 194 de mandate.

SNS este urmat de actualul său aliat în coaliţia guvernamentală, Partidul Socialist (SPS), care a obţinut 15 la sută din voturi, respectiv 50 de mandate, potrivit aceleiaşi surse.

Circa 6,7 milioane de alegători au fost chemaţi la urne pentru a reînnoi Parlamentul.

Scrutinul a fost organizat cu doi ani înainte de încheierea mandatului de patru ani al Parlamentului, la cererea SNS care, puternic în urma începerii negocierilor de aderare la UE în ianuarie, vrea un mandat mai clar pentru a întreprinde reforme economice dificile în această fostă republică iugoslavă a cărei economie este în plină criză de mai mulţi ani. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036086 (s)