News Flash:

Filarmonica Banatul din Timisoara este aproape de melomani si in 2014. Iata programul concertelor in primele luni ale anului

4 Ianuarie 2014
1516 Vizualizari | 1 Comentarii
Celebrul dirijor Misha Katz revine la Timișoara, împreună cu pianistul lui preferat, Timur Sergeyenia (Germania), chiar în prima lună a noului an. Violonistul Florin Croitoru, mezzosoprana Aura Twarowska de la Opera din Viena, dirijorul Michael Cousteau (Franța), soliștii filarmonicii timișorene, violoncelista Alexandra Guțu, percuționistul Doru Roman, violonistul Gabriel Popa și pianistul Sorin Petrescu sunt cațiva dintre renumiții protagoniști ai concertelor din prima parte a lui 2014, la Capitol. Agenda Filarmonicii Banatul cuprinde 19 evenimente în primul trimestru a acestui an, în care vor audia partituri de Beethoven, Mozart, Berlioz și a altor mari compozitori. 

Primul concert din 2014 al Filarmonicii Banatul este programat în 10 ianuarie de la ora 19 și îi va avea soliști, sub genericul Familii de muzicieni, pe Cora Petrila (vioară), Andreea Petrila (violoncel), Gabriela Petrila (vioară), Lucian Petrila (vioară). In program, Poloneza din opera Evgheni Oneghin de P.I.Ceaikovski, Preludiu și Allegro de Pugnani-Kreisler, Elegie de G.Fauret, Allegro Appassionato de C.Saint-Saens, Melodii Lăutărești de P. de Sarasate, Dans ungar nr. 6 de J.Brahms, Dublu concert pentru clarinet, violă și orchestră în mi minor de M.Bruch (transcripție pentru vioară, violă și orchestră) și La Musica Notturna delle Strade di Madrid de L. Boccherini. Concertul va fi dirijat de Petronius Negrescu.
Miercuri, 15 ianuarie 2014, de ora 19, la Capitol se va desfășura o Seară Enescu, susținută de Corul Ion Romanu al Filarmonicii Banatul dirijat de Iosif Todeam cu participarea actorilor Alexandra Didilescu și Colin Buzoianu.
Violonistul Florin Croitoru va fi solistul concertului de vineri, 17 ianuarie 2014, de la ora 19. Dirijat de Radu Popa, concertul va avea în program lucrări de Beethoven și Mozart.
Seară de foc vineri, 24 ianuarie: cu Misha Katz (Franța) la pupitru dirijoral și Timur Sergeyenia (Germania) solist, orchestra și corul Filarmonicii timișorene va canta lucrări de Beethoven și Mozart. Sergeyenia va susține și un recital de pian sambătă, 25 ianuarie, de la ora 19, cand va canta partituri de Medtner, Rachmaninov, Liszt.
Violonistul Gabriel Popa și Dragoș Mihăilescu propun marți, 28 ianuarie, un recital în programul Integralei Sonatelor pentru vioară și pian de Ludwig van Beethoven. Yun Hyun Jin va dirija vineri, 31 ianuarie, concertul cu lucrări de Mozart Haydn, Hoffmeister și Haydn. Solist va fi violistul Ladislau Cristian Andriș.
De neratat, pentru melomani, concertul de vineri, 7 februarie, avandu-i soliști pe violonceliștii Alexandra Guțu și Filip Papa. Dirijat de Mihnea Ignat (Spania), evenimentul va avea în program Haydn, Haendel și Mozart.
„Iubirea în muzică” se intitulează concert de Ziua Indrăgostiților, 14 februarie, dirijat de Radu Popa. Solistă va fi mezzosoprana Aura Twarowska de la Opera din Viena, iar programul cuprinde lucrări de M.Glinka, Saint-Saens, Ceaikovski și Wagner.
Un nou concert coreean va avea loc miercuri 19 februarie, dirijat de Jeon Gae Jun. Maestrul Gheorghe Costin va dirija în concertul din 21 februarie lucrări de Corelli, Hummel și Brahms, iar solist va fi fagotistul Radu Țaga.
Corul Uniunii Compozitoarelor din Coreea de Sud va concerta la Timișoara în 26 februarie.
Bernstein, Brahms, Liszt și Borodin în concertul vocal-simfonic de vineri, 28 februarie, dirijat de Marius Hristescu. Evenimentul îl va avea solist pe pianistul Sorin Petrescu.
O seara cu lucrări exclusiv din creația lui Mozart va dirija Leonard Dumitriu vineri, 7 martie. Soliste vor fi violonistele Cristina Anghelescu și Ioana Cristina Goicea.
Un alt eveniment excepțional se anunță a fi cel din seara de 14 martie, cand solist va fi percuționistul Doru Roman. Dirijorul Gheorghe Costin va propune auditoriului un program cu lucrări de Kagel și Ceaikovski.
Vineri, 21 martie, concertul filarmonicii îi va avea soliști pe Kamilla Schatz-Iuga (vioară) și Petru Iuga (contrabas). Radu Popa va dirija lucrări compuse de Saint-Saens, Lalo, N.Rota, Bottesini.
Trio Act va canta în 25 martie Capodopere ale secolului XX: Stravinsky, Bartok, Schoenfeld.
Din Franța vine dirijorul concertului programat în 28 martie, Michael Cousteau, iar solista din Canada: pianista Coral Solomon. In program, C.M. von Weber, Chopin, Berlioz.
In ultima sambătă a lunii martie va concerta Big Band-ul Timișoara, condus de Franz Hoffner.
Biletele pentru toate aceste evenimente costă între 10 și 30 de lei și se găsesc la Agenția Filarmonicii Banatul. TION.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Paloma  | #988
Dar alegerile prtenu Parlamentul European cand sunt? Nu putem sa le comasam si pe ele, ca sa stim o treaba?Sunt insa total impotriva unui referendum prtenu modificarea Constitutiei. Bani aruncati, hartie risipita, cheltuieli de campanie inutile! Asa ceva ar trebui sa se faca direct prin asumarea raspunderii de catre Guvern. Simplu, ieftin, eficient!
Adauga comentariu

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006701 (s)