News Flash:

Timisoara, un oras framantat de scandaluri imobiliare in 2013

3 Ianuarie 2014
1511 Vizualizari | 1 Comentarii
Deţin sute de case istorice în Timişoara, au averi necunoscute, dar şi zeci de dosare penale pe numele lor. De ani buni, clanurile de romi pun stăpanire pe pe tot mai multe imobile din oraş. In unele dintre ele funcţionează instituţii publice sau chiar spitale. Victime colaterale în acest scandal au fost copiii internați la Spitalul Louis Ţurcanu, la Secția de Pneumologie. Tot anul acesta, însă, autorităţile au luat primele măsuri pentru a descoperi metodele prin care romii au devenit proprietarii clădirilor.  Revoltaţi de situaţia în care au ajuns clădirile din oraş, membrii organizaţie ”Noua Dreaptă” au ieşit în stradă, în această toamnă. Au protestat faţă de ceea ce ei numesc ”mafia imobiliară ţigănească”, care a pus stăpanire pe Timişoara.
 La nici o lună, numărul clădirilor care intrau în posesia romilor creştea. Cel mai recent imobil: Secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.Proprietarul, Vladimir Carpaci, a decis să evacueze clădirea. - Ce credeţi, a fost întrebat, că se va întampla cu copiii care erau îngrijiţi aici? ”Nu știu, asta e problema lor”.
Pacienţii au fost mutaţi în alte saloane sau trimişi acasă. După aproape trei săptămani copiii s-au mutat într-un nou spaţiu al spitalului. 19 noiembrie 2013 a fost ziua în care, pentru prima dată, s-au aşezat la masa negocierilor reprezentanţii romilor şi edilii locali. Primarul a cerut executarea silită a lui Vladimir Carpaci, după ce acesta a primit două clădiri în loc de una, pentru care avea acte de posesie. Iar în acel imobil funcţiona o grădiniţă. Ca să scape de executare, Carpaci le-a propus autorităţilor să le înapoieze gratuit, pentru trei ani, imobilul de la ”Spitalul de Copii”. Discuția cu primarul Nicolae Robu s-a purtat în acești termeni: ”Vă rog frumos să mă lăsaţi”, ”Aberaţi”, ”Nu, dumneavoastră aberaţi. Să mă lăsaţi să vorbesc”. In paralel cu discuţiile, cinci foşti şi actuali angajaţi ai Primăriei Timişoara, printre care şifostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, dădeau explicaţii în faţa procurorilor, pentru că o retrocedare a fost făcută cu multe semne de întrebare.
Totul a culminat cu cererea inedită a unui revoluţionar, care a solicitat ca patru străzi din Timişoara, pe care romii deţin case, să-şi schimbe denumirea după numele proprietarilor. Dacă dorințele timișoreanului nemultumit ar fi puse în aplicare de administrația locală, strada pe care funcționeaza în acest moment Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” nu s-ar mai numi Iosif Nemoianu, ci Ionelaş Carpaci.
Surprizele neplăcute ar putea continua şi anul acesta. Un alt imobil al Spitalului de Copii, cel in care funcţionează Secţia de Chirurgie Pediatrică, este în pericol să fie evacuat. Ii aparţine tot familiei Carpaci. Digi24.ro

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Rudolf  | #994
All things coedrsnied, this is a first class post
Adauga comentariu

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006555 (s)