News Flash:

Activiștii din Catalonia sărbătoresc o mică victorie

Femeile din Spania au dreptul să facă topless în piscinele publice

29 Iunie 2023
329 Vizualizari | 0 Comentarii

Activiștii din Catalonia au avut parte de o mică victorie, întrucât guvernul spaniol a transmis primăriilor că trebuie să permită femeilor să facă topless în piscinele publice. Această prevedere este consacrată în legea catalană privind egalitatea adoptată în 2020. Cu toate acestea, unele piscine municipale au restricționat această practică de la intrarea în vigoare a legislației, atrăgând zeci de plângeri în fiecare vară.

Măsura era deja prevăzută în lege, însă unele primării au interzis-o, generând numeroase plângeri în fiecare sezon estival. Pentru a evita discriminarea, femeile pot acum să facă topless, să alăpteze fără a fi nevoite să se acopere, dar au și posibilitatea de a se acoperi complet.

Legea permite, de asemenea, utilizarea costumelor de baie care acoperă întregul corp, cunoscute sub numele de burkini. Primarii care nu respectă această lege se expun riscului de a primi amenzi de până la 500.000 de euro.

Susținătorii acestei legi afirmă că ea pune capăt discriminării între bărbați și femei în ceea ce privește "îmbrăcămintea" pe plajă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007388 (s)