News Flash:

E Ziua Eroilor!

Bat clopotele la prânz în Timișoara, astăzi

13 Iunie 2024
105 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

Ziua Eroilor va fi sărbătorită anul acesta pe 13 iunie. Toate clopotele bisericilor din Timișoara vor suna la oră fixă, iar elevii vor ține momente de reculegere. Prefectura Timiș anunță ceremonii și depuneri de coroane în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei și la mai multe monumente dedicate eroilor. O slujbă specială va avea loc la Catedrala Mitropolitană.

La ora 11:59, toate clopotele lăcașelor de cult din Timișoara vor suna. Garda de onoare va defila de două ori: la ora 09:55 în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei și la ora 12:35 în fața Catedralei Mitropolitane din Piața Victoriei. Ziua Eroilor este marcată în România de sărbătoarea ortodoxă a Înălțării Domnului, la 40 de zile după Paște, deci data variază în fiecare an.

„Ministerul Educației a transmis, luni, 10 iunie, o notă către inspectoratele școlare din țară, prin care, timp de 3 zile, în toate școlile, să fie făcute programe de Ziua Eroilor, iar pe 13 iunie, la ora 12:00 fix, toți elevii și studenții din România să țină un moment de reculegere”, scrie pe Edupedu.ro.

În România, Ziua Eroilor a fost declarată sărbătoare națională prin lege. Acest eveniment comemorează anual pe cei căzuți în războaiele mondiale și în Războiul de Independență.

La 30 mai 1995 a fost adoptată Legea nr. 48 cu privire la proclamarea Zilei Eroilor, care, la articolul 1 prevedea: „Se proclamă Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiției românești”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006262 (s)