News Flash:

Expoziție de fotografie și multimedia, în memoria lui Pier Paolo Pasolini

1 Iunie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
Afis Pasolini

Expoziția reprezintă o alegorie între viața lui Pier Paolo Pasolini, care a fost scriitor, eseist, jurnalist, regizor, om politic, un rafinat om de cultură, dar și un iubitor al fotbalului, și al Timișoarei, un oraș multicultural, care a trecut prin multe schimbări de-a lungul timpului.

„Versatilitatea lui Pier Paolo Pasolini, pe de o parte, și schimbările sociale și economice prin care Timișoara a trecut în ultimele trei decenii, pe de altă parte, se întrepătrund într-un mod fascinant: Pasolini era incomod, genial, vizionar.

Timișoara este orașul în care amprenta multiculturalității se respiră la fiecare pas, și în care diversitatea etnică, cea culturală și cea confesională au creat numeroase interferențe culturale. Timișoara, orașul românesc, în care comunitățile germană, maghiară, sârbă, italiană, evreiască, bulgară, cehă, slovacă, ucraineană, turcă, tătară au învățat unele de la altele obiceiurile, limbile în care comunicau, tradițiile.

Astăzi, Timișoara este locul unde își desfășoară activitatea numeroase companii străine, devenind un punct de referință pentru industria și agricultura naționale, precum și pentru sistemul de serviciile de înaltă calitate”, transmite Mirela Boncea, președintele Asociației „Dante Alighieri”, despre expoziția de artă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006294 (s)