News Flash:

Evaluari la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, in premiera in semestrul al doilea, care incepe astazi

10 Februarie 2014
848 Vizualizari | 0 Comentarii
Semestrul al doilea începe luni si se încheie în 20 iunie, elevii din clasa a VIII-a urmând sa participe la simularea evaluarii nationale, în timp ce în martie va fi simularea bacalaureatului, iar în luna mai, în premiera, vor fi evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.
În semestrul al doilea sunt programate evaluarea nationala de la sfârsitul clasei a VIII-a si examenul de bacalaureat, dar si simularile acestora.
Astfel, la o saptamâna de la revenirea din vacanta intersemestriala, respectiv în perioada 18-20 februarie, va avea loc simularea evaluarii nationale, pentru elevii din clasa a VIII-a. Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, în premiera, si elevii din clasa a XI-a, va fi între 3 si 7 martie.
În perioada 7-11 aprilie a fost programata saptamâna "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", când elevii vor participa la activitati extracurriculare si extrascolare. La finalul acestei saptamâni, elevii vor avea vacanta de primavara, care va începe în 12 aprilie si se va încheia în 22 aprilie, dupa a treia zi de Pasti.
În perioada 6-29 mai vor fi organizate, în premiera, evaluari nationale pentru toti elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Evaluarile vor fi organizate în doua sesiuni, a doua fiind rezervata elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Notele obtinute de elevi la aceste evaluari nu vor fi trecute în catalog.
Tot în luna mai, în perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a si, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale sau care participa la olimpiade internationale în 2014, vor sustine bacalaureatul într-o sesiune speciala.
Examenele la limba româna si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cât a fost pâna acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la suta.
Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sustinute de absolventii claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie.
Cursurile pentru elevii care termina liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanta de vara în 21 iunie, anul scolar 2014-2015 urmând sa înceapa în 14 septembrie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0956 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031738 (s)