News Flash:

Peste o suta de persoane au protestat fata de gazele de sist, la Pungesti

9 Februarie 2014
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste o suta de persoane au protestat, sâmbata dupa-amiaza, la Pungesti, fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, oamenii plecând apoi în mars pâna în satul vecin Silistea, pe drumul judetean care strabate comuna vasluiana, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Protestul, organizat de Asociatia "Miscarea de Rezistenta Pungesti", a durat aproximativ doua ore si s-a desfasurat în doua etape. Initial, protestatarii s-au adunat în localitatea Armasoaia, unde au scandat lozinci precum: "Refuz, rezist, gazelor de sist", "Pungestii si cu motii fugaresc din tara hotii". De asemenea, oamenii au afisat pancarte pe care scria: "Uniti salvam toata România", "Rosia si Pungesti, doua inimi românesti".
Ulterior, protestatarii, în majoritate localnici, au pornit în mars, pâna în satul vecin, Silistea, pe drumul judetean care strabate comuna Pungesti, din dreptul casei primarului Mircea Vlasa, scandând, printre altele, "Jos primarul" si "Hotul".
Oamenii au încheiat protestul în localitatea Silistea, unde compania Chevron desfasoara activitati de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.
"Protestul de astazi s-a desfasurat în semn de solidaritate cu alte actiuni similare din tara, însa ne dezicem de protestele organizate de partidele politice. La finalul actiunii, am multumit jandarmilor pentru colaborare, mai ales ca protestele s-au desfasurat fara incidente", a declarat, sâmbata, pentru corespondentul MEDIAFAX Constantin Pâslaru, unul dintre liderii protestatarilor.
Pe lânga localnicii din satele componente ale comunei Pungesti, la protest, care a fost autorizat, au participat si persoane din Vaslui, Iasi, Galati, Bârlad si comuna vasluiana Ivanesti.
În 19 ianuarie, aproximativ 250 de persoane au participat, la Pungesti, la un miting împotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist, aceasta fiind prima actiune de protest din acest an care s-a desfasurat cu autorizatie.
Aproape 400 de persoane au protestat, în 7 decembrie anul trecut, pe drumul judetean Vaslui-Gârceni, fata de intentia Chevron de a amplasa în zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.
Politia Vaslui a constituit o "zona speciala de siguranta" în localitatile Silistea si Pungesti, unde Chevron detine un perimetru de 20.000 de metri patrati în vederea explorarii gazelor de sist. Astfel, traficul pe drumul judetean Vaslui-Gârceni, în localitatile Silistea si Pungesti, a fost restrictionat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028128 (s)