News Flash:

Eutanasierea cainilor fara stapan ar putea incepe saptamana viitoare, la Timisoara

17 Ianuarie 2014
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
Eutanasierea câinilor fara stapân din adapostul firmei de ecarisaj cu care are contract primaria ar putea începe saptamâna viitoare la Timisoara, unde numai în luna decembrie au fost muscate de câini si au ajuns la spital 112 persoane, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Întrebat de corespondentul MEDIAFAX ce solutii are Primaria Timisoara în privinta câinilor vagabonzi din oras, în conditiile în care, potrivit datelor de la Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes", numai în luna decembrie au fost muscate 112 persoane, viceprimarul Dan Diaconu a spus ca "se aplica legea în vigoare".
"Statisticile apartin Spitalului de Boli Infectioase. Niciunde nu este o rubrica acolo unde scrie ca este vorba de câinele vagabond care a muscat. Primaria aplica legea în vigoare, cu tot cu normele de aplicare, serviciile de ecarisaj îsi continua activitatea din punct de vedere al strângerii câinilor de pe strazi, se încurajeaza în continuare adoptiile câinilor din adaposturi, însa primaria va aplica în integralitate aceasta lege. Asta însemnând ca, dincolo de procedurile de identificare si inventariere a câinilor, una dintre solutii va fi eutanasierea. Aceasta procedura ar putea începe saptamâna viitoare", a declarat Diaconu.
Viceprimarul a mai spus ca pentru eutanasierea unui singur câine este nevoie de un dosar "destul de stufos".
"Pentru fiecare câine eutanasiat exista un întreg dosar care trebuie întocmit. Din punctul meu de vedere, eutanasia ar trebui sa înceapa cu câinii agresivi, bolnavi, care nu au un potential semnificativ pentru a fi adoptati. Sper în activitatea cât mai eficienta si frecventa a ONG-urilor din domeniul protectiei animalelor pentru adoptarea câinilor existenti. Nu am nimic împotriva sa facem o hotarâre de consiliu local pentru adoptiile la distanta", a mai spus Diaconu.
O tânara de 25 de ani din Timisoara a ajuns, vineri, la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din municipiu, dupa ce a fost atacata de o haita de câini în fata Universitatii de Vest, medicii afirmând ca avea o plaga minora la un picior si ca nu necesita internare.
La sfârsitul lunii decembrie, alti doi barbati au ajuns la spital dupa ce au fost atacati de câini fara stapân, în zona Garii de Nord din Timisoara.
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, spunea marti ca vrea sa monteze indicatoare care sa semnaleze prezenta câinilor fara stapân în zonele din municipiu considerate "periculoase" din acest punct de vedere. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0905 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042145 (s)