News Flash:

Elevii din grupe de risc, scutiti de prezenta fizica la scoala, conform noilor reguli

4 Octombrie 2021
481 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Elevii si prescolarii merg in banci pana la aparitia cazurilor Covid-19, insa exista tineri care sunt scutiti de prezenta fizica, indeosebi cei care au familii in grupe de risc si cei care au anumite probleme de sanatate.
Conform noului ordin comun al ministrului Educatiei si cel al Sanatatii, copiii sub 12 ani care fac parte dintr-o grupa de risc sau sunt diagnosticati cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severa, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilitati, tratament imunosupresiv sau alte afectiuni cronice. Acestia au nevoie de avizul si recomandarile medicului curant si de un acord scris al parintilor.

Elevii de peste 12 ani care sunt aflati in grupe de risc, sau sunt diagnosticati cu afectiuni asociate cu imunodepresie sunt scutiti de asemenea de prezenta fizica. Acest lucru este valabil chiar daca elevii sunt vaccinati. Pot fi scutiti si copiii care locuiesc impreuna cu o persoana diagnosticata cu afectiuni asociate cu imunodepresie moderata sau severa (transplant, afectiuni oncologice in tratament imunosupresor, imunodeficiente primare sau dobandite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare).

Nu se vor prezenta la cursuri in unitatea de invatamant/institutia de invatamant: cei confirmati cu infectie cu SARS-CoV-2, aflati in perioada de izolare la domiciliu, cei care sunt declarati contacti directi cu o persoana infectata cu SARS-CoV-2 si se afla in carantina la domiciliu/carantina institutionalizata, si cei care au fost testati si asteapta rezultatele sau locuiesc cu o persoana care prezinta simptome, care a fost testata si care asteapta rezultatele.

Unitatile de invatamant trebuie sa se asigure ca acesti elevi au posibilitatea de a participa la activitatile scolare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006158 (s)