News Flash:

CJSU: Timisoara si Giroc in carantina de noapte toata saptamana. Restrictii de weekend pentru alte localitati

30 Septembrie 2021
506 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis, joi, noi masuri anti-Covid pentru localitatile unde incidenta a crescut peste anumite praguri. In Timisoara, Giroc, Parta, Remetea Mare si Sanmihaiu Roman intra de vineri in vigoare carantina de noapte toate saptamana, in timp ce pentru alte localitati se aplica carantina de weekend.
 
Joi, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocat de subprefectul Ovidiu Draganescu, a decis masuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localitati.

Municipiul Timisoara, Giroc, Parta, Remetea Mare si Sanmihaiu Roman au fost trecute pe Anexa 1 (incidenta mai mare de 7,5/mia de locuitori), iar aici intra in vigoare carantina pe toata durata saptamanii. Ceea ce inseamna ca magazinele se inchid in fiecare zi a saptamanii la ora 18, iar circulatia pe timpul noptii dupa ora 20 se poate face doar in anumite exceptii. Conform legii, vaccinatii vor putea circula intre orele 20 si 5 dimineata. Restaurantele, barurile, cafenelele sunt inchise cu tot cu terase, nu se pot organiza evenimente in aer liber si sunt interzise nuntile sau botezurile.

Pentru localitatile Becicherecu Mic, Costeiu si Giulvaz intra in vigoare carantina de weekend. Magazinele se inchid, de vineri pana duminica, la ora 18, iar circulatia pe timp de noapte este permisa doar celor vaccinati dupa ora 20. Sunt restrictii si pentru toata saptamana, conform legislatiei in vigoare. Astfel, se inchid, pe tot parcursul saptamanii, restaurantele si localurile in interior, salile de sport, cinematografele sau piscinele, sunt interzise nuntile si botezurile, nu mai sunt permise concertele si festivalurile (nici in aer liber). Terasele restaurantelor sau cafenelelor pot ramane deschise la 50% din capacitate, daca functioneaza in aer liber.

Barna, Boldur, Carpinis, Foeni, Ghilad, Jebel, Liebling, Ciacova, Pesac, Pischia, Secas, Topolovatu Mare, Tormac, Belint, Sannicolau Mare au fost incluse pe Anexa 3, care cuprinde UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3 si mai mica de 6/1.000 de locuitori. In aceste localitati devine obligatoriu certificatul verde.

Cenad si Fibis au intrat pe Anexa 4, cu rata de infectare mai mare de 2 si mai mica de 3/1000 de locuitori.

Masurile adoptate se vor aplica incepand de vineri, 1 octombrie.

Va reamintim, au fost discutii la nivel national despre introducerea in carantina a Timisoarei si despre schimbarea anumitor masuri legate de incidenta, purtate de Alin Nica, presedintele CJ Timis. Acesta le-a cerut premierului Florin Citu si ministrului Lucian Bode ridicarea restrictiilor pentru scoli, restaurante si activitati sportive, in baza certificatului verde. Cu o zi in urma, premierul Florin Citu anunta ca a propus modificarea masurilor anti-Covid, astfel incat restaurantele, cafenelele si salile de sport sa ramana deschise pentru persoanele vaccinate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006067 (s)