News Flash:

Judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis!

Șefa de la biroul de Certificări și Autorizări din cadrul Direcției Generale de Urbanism va fi repusă în funcție

4 Mai 2023
278 Vizualizari | 0 Comentarii

Judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis că Primăria Timișoara trebuie să repună în funcție o fostă angajată care ocupase poziția de șef la biroul de Certificări și Autorizări din cadrul Direcției Generale de Urbanism, iar acum este anchetată de procurorii DNA Timișoara într-un dosar penal pentru eliberarea ilegală a unei autorizații de construire. În martie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au anunțat că au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu în cazul fostului primar Nicolae Robu și a unor angajați ai primăriei, inclusiv Gabriela-Violeta Borcsi, care la momentul respectiv era șefa serviciului în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană.

"Potrivit procurorilor, în 2018, „suspecții Robu Nicolae, Ciurariu Emilian-Sorin, Borcsi Gabriela-Violeta și Croitoru Lucreția, în calitățile menționate mai sus, împreună cu alți funcționari din cadrul primăriei municipiului Timișoara, ar fi emis o autorizație de construire a unui imobil cu nerespectarea condițiilor stipulate în certificatul de urbanism.
Prin emiterea acelei autorizații ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizația de construire”.

 Pe data de 2 mai, Tribunalul Timiș a admis o cerere făcută de Borcsi Gabriela-Violeta prin intermediul Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara și din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Prin această cerere, primăria este obligată să o reangajeze pe Borcsi în funcția pe care o deținea anterior, respectiv cea de șefă a biroului de Certificări și Autorizări din cadrul Direcției Generale de Urbanism. Borcsi este investigată de procurorii DNA Timișoara pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea ilegală a unei autorizații de construire. Fostul primar Nicolae Robu și alți funcționari ai primăriei sunt de asemenea investigați în același dosar. Deși Robu a declarat că este nevinovat, actualul primar Dominic Fritz a explicat că funcționarii vizați în aceste dosare nu mai lucrează în Primăria Timișoara. Decizia Tribunalului Timiș poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Tip soluție: Admite cererea

Soluția pe scurt: Admite acțiunea formulată de reclamanta BORCSI GABRIELA VIOLETA prin SINDICATUL LIBER AL SALARIAŢILOR DIN PRIMĂRIA TIMIŞOARA ŞI DIN SERVICIILE AFLATE ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA. Anulează Dispoziția nr. 906/16.07.2021 emisă de Primarul mun. Timișoara privind eliberarea reclamantei Borcsi Gabriela Violeta din funcția publică de conducere de Şef serviciu la Serviciul Certificări şi Autorizări din cadrul Direcţiei Generale de Urbanism din cadrul aparatului de specialitate al Primarului mun. Timişoara.

Obligă pârâtul Primarul mun. Timişoara la reintegrarea reclamantei Borcsi Gabriela Violeta în funcţia de Şef serviciu la Serviciul Certificări şi Autorizări din cadrul Direcţiei Generale de Urbanism din cadrul aparatului de specialitate al Primarului mun. Timişoara, dacă aceasta mai există în statul de funcţii al autorităţii pârâte sau, în cazul în care funcţia publică deţinută anterior nu mai există, într-o funcţie publică echivalentă. Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantei Borcsi Gabriela Violeta a unei despăgubiri egale cu diferenţa între veniturile obţinute în perioada respectivă şi cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în funcţia publică deţinută anterior emiterii Dispoziţiei nr. 906/16.07.2021. Obligă pârâtul la plata sumei de 2.975,00 lei către reclamantul Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se precizează în decizia de marți a magistraților.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat că intenționează să facă recurs împotriva deciziei judecătorilor de la Tribunalul Timiș.

„Acest gen de personaje, despre care există suspiciuni de corupție, nu au ce căuta într-un aparat administrativ modern și, dacă ar fi avut un strop de verticalitate, și-ar fi dat demisia imediat. În schimb, ajutate de un sindicat care pare că tot mai mult apără doar interesele celor aflați în vizorul DNA, ele formulează procese peste procese, miza fiind încetinirea reformei la care această administrație s-a angajat. În mod evident, vom formula recurs împotriva acestei decizii și vom continua în același timp și procesul de curățare a aparatului administrativ de toți cei asupra cărora există suspiciuni de corupție”, declară reprezentanții instituției de pe C.D. Loga.

Tiberiu Negrei, liderul unuia dintre sindicatele angajaților din Primăria Timișoara, a subliniat importanța prezumției de nevinovăție în acest caz

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007289 (s)