News Flash:

Seminar de educație și cultură în orașul de pe Bega

Joi, 11 mai, Dumitru Prunariu va răspunde întrebărilor lui Dan Negru, la Școala de Arte Timișoara

3 Mai 2023
277 Vizualizari | 0 Comentarii

La Școala de Arte Timișoara, va avea loc cea mai frumoasă zi a anului, cu ateliere de creație, recitaluri de pian, vioară, chitară, canto, flashmob de folclor, artă din materiale reciclabile, pictură, olărit, dansuri și aerobic interactiv, la care sunteți invitați să participați. Evenimentul, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, va culmina cu un seminar de educație și cultură intitulat ”Despre lumea de deasupra noastră”. La acest eveniment, unicul astronaut român, Dumitru Prunariu, va răspunde întrebărilor jurnalistului Dan Negru.

Seminarul va avea loc în Sala Festivă a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, joi, 11 mai 2023, de la ora 19:00. Prin intermediul acestui seminar, publicul va avea ocazia să afle informații extrem de interesante despre experiența în spațiul cosmic a lui Dumitru Prunariu, dar și despre orizonturile de astăzi ale cunoașterii. Dumitru Prunariu s-a născut pe 27 septembrie 1952 în orașul Stalin din România și este singurul cosmonaut român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. La 14 mai 1981, el a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. De profesie, Dumitru Prunariu este inginer aeronautic și a ocupat diverse poziții în cadrul industriei aeronautice și spațiale, precum ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președinte al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extra-atmosferic (UN COPUOS), președinte al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic (ASE) și vice-președinte al Comitetului de Relații Internaționale al Agenției Spatiale Europene (ESA). În prezent, el are gradul de general-locotenent în rezervă și a fost decorat cu importante distincții de-a lungul timpului, devenind membru de onoare al Academiei Române.

„De mic copil mi-am dorit să zbor. Închideam ochii și simțeam că plutesc peste munți, văi, descopeream lumi noi. M-au fascinat întotdeauna abisul albastru, înălțimile infinite. În final, am ajuns să zbor în Cosmos. Visele împlinite sunt ca un cerc de lumină pe trunchiul vieții, o iradiere benefică. În Cosmos, universul tău apropiat nu mai este reprezentat de casă, stradă, vecini, ci de însăși planeta natală. Pământul, pe lângă dimensiunea fizică pe care o poți aprecia direct, la adevărata ei valoare și măreție, are și o puternică dimensiune morală. Dintr-un zbor cosmic te întorci mult mai stăpân pe tine, mai matur, mai apropiat de oameni și de natură, cu o viziune globală a fenomenelor și activităților terestre”, spune astronautul.

Dan Negru este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori români de televiziune. El s-a născut la Timișoara, pe 23 februarie 1971, și a absolvit Facultatea de Jurnalistică. Cariera sa a început în 1991, la Radio Timișoara, iar din 1994 a lucrat la TVR Timișoara. Între anii 1999 și 2021 a fost moderator la TV Antena 1 București, iar în prezent este prezentator la postul de televiziune Kanal D București.

Iată programul complet al zilei de 11 mai 2023 la Școala de Arte Timișoara (Str. Emanuil Ungureanu, nr. 1):

Ora 17:00:

Flashmob – prezentat de Ansamblul Profesionist Banatul
Moment coregrafic și aerobic interactiv – susținut de trupa Chic Dans (prof. Adela Scorobete)
Workshop de pictură (prof. Lucia Stoica)
Workshop de creație și pictură pentru copii (prof. Liliana Georgiades)
Moment muzical – recital de vioară și chitară (prof. Edmund Dandoți și prof. Alexandru Faur)
Curtea Franciscană a Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș, ora 17:30:

Workshop de olărit (prof. Remus Irimescu)
Atelier de creație din materiale reciclabile (prof. Gabriela Muscan)
Recital de pian, vioară, chitară și canto muzică ușoară susținut de cursanții Școlii de Arte, coordonatori: prof.Roxana Pîrvu, prof. Mariana Sînmărtinean, prof.Vanana Ciolac, prof. Edmund Dandoți, prof. Alexandru Faur
Prezentarea expozițiilor claselor de Arte vizuale (coordonatori: prof. Constantin Huțanu, prof. Lucia Stoica, prof. Liliana Georgiades, prof. Gabriela Muscan, prof. Remus Irimescu)
Sala Festivă a Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș, ora 19:00:

Dan Negru și Dumitru Prunariu prezintă seminarul de educație și cultură: "Știința pe înțelesul tuturor. Despre lumea de deasupra noastră. Negru întreabă, singurul astronaut român răspunde."
Accesul publicului la întregul program este liber. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006317 (s)