News Flash:

S-a oprit căldura în Timișoara

Colterm a încheiat sezonul de încălzire

4 Mai 2023
276 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timișoara, Compania de termoficare Colterm a încheiat cu succes sezonul de încălzire, marți. Pe durata verii, compania va efectua reparații la instalații. Colterm a oprit furnizarea de căldură pentru timișoreni marți, odată cu încheierea sezonului de încălzire. Compania a anunțat că va efectua o serie de reparații în această vară și că cea mai importantă realizare a fost achiziționarea certificatelor de poluare pentru anul trecut.

„Pe perioada de vară să efectuăm o serie de reparații la instalațiile destinate producerii de energie termică și la rețele, așa încât viitorul sezon de încălzire să înceapă și să se deruleze fără sincope majore. Pe această cale, dorim să le mulțumim încă o dată abonaților noștri pentru încrederea și înțelegerea acordate și să îi asigurăm că vom face în continuare eforturi pentru a livra servicii de calitate. Mai dorim să subliniem că nu a fost un sezon lipsit de provocări, însă am reușit să depășim obstacolele și să asigurăm continuitatea sistemului de termoficare timișorean. În acest sens, cea mai recentă realizare și poate cea mai importantă a fost achiziția certificatelor de poluare EUA, respectiv îndeplinirea în totalitate a obligațiilor de mediu privind certificatele aferente anului 2022”, a transmis Colterm.

De asemenea, reprezentanții companiei informează că dețin în prezent un stoc de aproape 6.700 de tone de cărbune și au încheiat un contract de furnizare pentru necesarul curent de gaz.

„Pentru constituirea stocului necesar sezonul următor de încălzire, a fost încheiat un contract de vânzare gaze naturale cu ROMGAZ SA pentru cantitatea totală de 124.096,21 MWh, cu perioadă de livrare 1.05-31.10.2023. De asemenea, în cursul acestei luni, se va achiziționa cantitatea de 20.907,64 MWh, care urmează să fie înmagazinată, respectiv stocată în depozite subterane, fiind destinată sezonului rece”, a declarat societatea Colterm.

Conform informațiilor furnizate de compania de termoficare din Timișoara, în această vară vor avea loc reparații la mai multe instalații, printre care cazane, mori de cărbune, instalații de degazare, instalații de termoficare interioară cu pompe și boilere, instalații de tratare chimică a apei, instalații de depozitare și alimentare a combustibilului, stația de pompare a apei Bega, stația de pompare Utvin, depozitul de zgură și cenușă Utvin, precum și turbina de 19,7 MW și instalațiile aferente.

În ceea ce privește proiectul de modernizare a sistemului centralizat de termoficare, finanțat cu fonduri europene, lucrările pe rețelele primare au fost reluate marți, după o întrerupere pe durata sezonului rece. Mai este nevoie să se reabiliteze aproximativ 1,4 kilometri de rețea primară. În schimb, lucrările pe rețelele secundare de termoficare au fost finalizate.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005104 (s)