News Flash:

Reușită extraordinară

Echipa Facultății de Drept din cadrul UVT s-a calificat la etapa finală a „Central and Eastern European Moot Competition”

3 Mai 2023
290 Vizualizari | 0 Comentarii

În perioada 28-30 aprilie 2023 a avut loc la Dubrovnik, în Croația, etapa finală a competiției științifice studențești de dreptul Uniunii Europene "Central and Eastern European Moot Competition", care a ajuns la a 29-a ediție și este organizată de Juris Angliae Scientia - British Law Centre, în colaborare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu sprijinul altor instituții ale Uniunii Europene, Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și Clifford Chance.

La etapa finală a concursului s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a realizat pe baza unor memoriile scrise pregătite de participanți. Competiția a constat în simularea procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță referitoare la calificarea serviciilor de transport de persoane accesibile prin intermediul unei aplicații informatice, din perspectiva libertăților economice fundamentale și a principiului non-discriminării, precum și referitor la relația dintre dreptul penal național și o directivă a Uniunii Europene.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din studenții Bianca Iaici, Anisia Mateia, Rareș Azamfirei și Marin Ugnenco (toți în anul III), s-a calificat în semifinalele competiției, reușind să egaleze performanțele altor echipe care au reprezentat această facultate în ultimii ani. În plus, Anisia Mateia a primit un premiu individual pentru pledoarie.

Coordonarea pregătirii echipei a fost asigurată de către profesorul universitar doctor Raluca Bercea, lectorul universitar doctor Sorina Doroga și doctoranda Bianca Șerb, care a participat și câștigat un premiu individual pentru pledoarie la aceeași competiție în trecut.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Inițierea în practica științelor juridice, mai ales în domeniul foarte actual al dreptului Uniunii Europene, impune exerciții și simulări aprofundate, în competiții naționale și internaționale, pe care studenții de la Facultatea de Drept din UVT le abordează cu tot mai mult succes. Obținerea acestor rezultate foarte bune de către echipa Facultății de Drept, în cadrul „Central and Eastern European Moot Competition”, aduce o nouă confirmare a competitivității școlii timișorene de științe juridice și contribuie la consolidarea tradiției acesteia în prima ligă a celor mai importante centre de pregătire a specialiștilor în drept din întreaga țară”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006853 (s)