News Flash:

Eczemele, acneea, oboseala, durerile de cap si durerile articulare pot fi cauzate de...

6 Iunie 2017
1540 Vizualizari | 0 Comentarii
acnee1

O multime de oameni sufera de probleme digestive sau alte probleme de sanatate dupa ce consuma grau sau gluten. Mai exact, aceasta problema este cunoscuta sub numele de intoleranta la gluten. In plus, persoanele care sufera de aceasta afectiune prezinta, de obicei, efecte secundare dupa  consumul de gluten, care este un tip de proteina prezenta in grau, secara si orz.In general aceste persoane prezinta urmatoarele simptome: probleme gastro-intestinale, oboseala, dureri articulare sau chiar depresie. Mai mult decat atat, graul este un tip de cereala prezenta in paine, cereale si paste fainoase. Insa acesta este prezent si in sosuri pentru salate si supe. Orzul este un tip de cereala prezenta in produsele alimentare. Secara este un tip de cereala care se gaseste in paine, cereale integrale si bere. De fapt, toate aceste cereale contin gluten si pot contribui la sensibilitatea la gluten.

In plus, starea declansata de intoleranta la gluten este cunoscuta sub numele de boala celiaca. Este de fapt o tulburare autoimuna, care poate duce la leziuni ale intestinului subtire. Dupa ingerarea glutenului,  organismul reactioneaza cu un raspuns imun anormal si astfel ataca intestinele. De asemenea, lezarea intestinelor impiedica organismul sa-si absoarba nutrientii esentiali. Din nefericire, boala celiaca poate duce la probleme de sanatate pe termen lung daca este lasata netratata. Dar, in cazul in care se elimina glutenul din alimentatie, simptomele intolerantei la gluten vor disparea. Simptomele cele mai frecvente de intolerant la gluten includ:

– Efectul de “creier in ceata”: Cu toate ca “creierul in ceata” poate fi un simptom pentru mai multe boli, poate fi, de asemenea, declansat de intoleranta la gluten. Dar, este important de stiut ca efectul de “creier in ceata” este un simptom comun al bolii celiaca. Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie si Psihiatrie a publicat un articol in care sugereaza ca imunoglobulinele – care sunt o clasa de anticorpi – de obicei reactioneaza anormal la gluten. De asemenea, articolul indica faptul ca aceasta poate duce la scaderea functiei cognitive.
– Afectiuni ale pielii: Intoleranta la gluten poate duce la sindromul de malabsorbtie, crescand astfel riscul de aparitie a diverselor afectiiuni ale pielii, inclusiv eczema, acnee si dermatita herpetiforma. Mai mult decat atat, intoleranta la gluten poate contribui la urmatoarele simptome: mancarime, roseata, eruptii cutanate, senzatia de arsura si vezicule.
– Functie imuna anormala: Dupa cum am mentionat mai sus, daca aveti intoleranta la gluten, imunoglobulinele pot afecta in mod negativ sistemul imunitar. De fapt, imunoglobulinele sunt anticorpi prezenti in tractul gastro-intestinal si saliva si sunt raspunsul primar al organismului la raceala, gripa sau alte boli. In cazul in care contraataca sistemul imunitar, atunci acesta nu mai este capabil sa protejeze organismul impotriva multor boli.
– Cresterea brusca in greutate: Intoleranta la gluten poate contribui, de asemenea, la inflamarea, malabsorbtia si permeabilitatea intestinala, rezultand astfel o crestere in greutate inexplicabila. Prin urmare, cei care confrunta cu intoleranta la gluten ar trebui sa elimine glutenul din dieta lor pentru a scapa de efectele secundare si de a sustine pierderea in greutate.
– Migrene si dureri de cap: Persoanele cu intoleranta la gluten pot prezenta, de asemenea, dureri de cap si migrene. Un studiu recent a demosntrat ca 56% dintre cei care sufera de intoleranta la gluten au de-a face cu migrene.
– Probleme dentare: BMS Gastroenterologie a publicat un studiu care arata ca intoleranta la gluten este, de asemenea, asociata cu aftele si ulcerele la nivelul gurii. Ca rezultat al malabsorbtiei, cei care sufera de intoleranta la gluten au deficit de calciu. Calciul este un mineral esential pentru mentinerea optima a sanatatii orale.
– Epuizare si oboseala: Cu toate ca nu sunt dovezi suficiente cu privire la acest subiect, aceste simptome sunt asociate cu intoleranta la gluten din cauza nelocarii rezervelor de energie in organism.
– Dureri musculare si dureri articulare: Puteti experimenta dureri musculare si dureri articulare datorita efectelor inflamatorii ale intolerantei la gluten. De asemenea, Fundatia Artrita a publicat un studiu de cercetare care confirma faptul ca intoleranta la gluten este legata de durerile musculare si articulare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006175 (s)