News Flash:

Cancerul mamar! Stopat in 11 zile printr-un nou tratament experimental care da rezultate uimitoare

5 Iunie 2017
2584 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer mamar

Studiul de cercetare ce a fost prezentat de profesorul Nigel Bundred la Conferinta Europeana a Cancerului la san din Amsterdam spune ca a fost testata eficienta a doua medicamente cunoscute sub numele de Herceptin (trastuzumab) si Lapatinib.Aceste medicamente sunt deja utilizate in tratarea cancerului la san, dar este pentru prima oara cand sunt combinate si folosite inaintea inceperii tratamentului prin chirurgie si chimioterapie.Astfel, s-a descoperit ca a fost posibila eliminarea a catorva tipuri de cancer la san in doar 11 zile.

Finantat de catre Centrul de cercetare a cancerului din UK, oamenii de stiinta au vrut sa foloseasca aceste doua medicamente pentru combaterea unei proteine cunoscuta sub numele de HER 2, proteina ce afecteaza cresterea si diviziunea celulara. Aceasta proteina creste si riscul de recidivare a cancerului. Ce face ca tratamentul descoperit de echipa de cercetatori din Amsterdam sa fie atat de interesant este faptul ca se pare ca nu este nevoie sa se mai recurga la tratamentul prin chirurgie si chimioterapie. Astea inseamna ca efectele secundare ale tratamentelor trditionale de cancer cum sunt starile de voma, oboseala sau pierderea parului sunt de asemenea evitate. Cu totii stim ca tratamentul prin chimiterapie este unul extrem de neplacut, dureros si dificil motiv pentru care orice alta alternativa este mai mult decat binevenita.

Rezultatele studiului: Pentru realizarea studiului au fost testate 257 de femei ce aveau HER2 pozitiv. Femeile au fost impartite in doua grupe, prima grupa a primit tratamentul prin cele doua droguri combinate, iar cel de-al doilea grup a primit tratamentul traditional impotriva cancerului la san. Ceea ce s-a descoprit a fost faptul ca dintre femeile tratate prin herceptin (trastuzumab) si lapatinib, 11 % nu mai aveau nicio celula canceroasa in corp, iar pentru  17 % dintre acestea numarul de celule canceroase a fost vizibil diminuat. Femeile din grupul care a primit tratamentul traditional si li s-a administrat numai herceptin, fara lapatinib au avut rezultate mult mai putin satisfacatoare. Astfel, 0% dintre acestea au scapat total de celulele canceroase si numai 3% au experimentat o diminuare a celulelor canceroase. Problema este ca, momentan, folosirea Herceptinului este permisa numai impreuna cu tratamentele chirurgicale si chimioterapeutice. Sa speram, totusi, ca lucrurile se vor schimba rapid. Desi mai este mult de munca, modul in care cancerul pune stapanire pe oameni la nivel global impune un deadline foarte strans si avem nevoie urgenta de gasirea unui tratament!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005769 (s)