News Flash:

Invitație la festival!

Duminică, 1 octombrie 2023, începe Festivalul Internațional de Animație „Sub baghetalui Merlin”

26 Septembrie 2023
224 Vizualizari | 0 Comentarii


În doar câteva zile, Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” își va face simțită prezența din nou. Ediția din acest an este una specială și reprezintă o intervenție culturală semnificativă în cadrul Timișoarei 2023 - Capitală Europeană a Culturii, potrivit organizatorilor. Festivalul, care se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, va debuta duminică, 1 octombrie 2023, cu un spectacol la sediu, intitulat „Doctorul Aumădoare”, începând de la ora 11. De asemenea, în aceeași zi, de la ora 17, va avea loc un eveniment stradal în Piața Unirii, unde toți locuitorii din Timișoara sunt invitați la spectacolul „Hathi”, care îl prezintă pe celebrul elefant care a străbătut Europa și a adunat mii de spectatori. Acest spectacol este creat și susținut de Centre de titelles din Lleida, Spania.

Finalul zilei va fi marcat de spectacolul „City of Lights”, cea mai recentă premieră a Teatrului „Merlin”, care va avea loc în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș de la ora 18. Acest spectacol explorează orașul Timișoara prin ochii celor care îl iubesc.

Programul complet al festivalului este foarte variat, cuprinzând 15 trupe de teatru și 17 spectacole. Oferta cuprinde spectacole potrivite pentru toate vârstele, de la cei mai mici copii până la tineri și părinți. De asemenea, sunt organizate și alte activități și evenimente conexe, cum ar fi un concert special susținut de actorul și muzicianul Alex Ștefănescu, precum și o expoziție intitulată „În spatele cortinei – punte între generații”, propusă de artistul fotograf Alin Zelenco.

Printre spectacolele programate se numără „Cenușăreasa”, care va fi prezentat în limba maghiară, și „Pic” și „Alma”, spectacole nonverbale. Pentru tineri, se va juca spectacolul „Regele moare”, prezentat de Teatrul de Animație Tăndărică din București. Pentru întreaga familie, sunt propuse spectacole precum „Lampio și grăuntele de lumină”, „Sarea în bucate” și „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”. De asemenea, evenimentul de deschidere, „Hathi”, va fi vizionat gratuit în Piața Unirii, la fel ca și spectacolul „City of Lights” din sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” este susținut de Consiliul Județean Timiș, iar organizatorii invită publicul să participe și să se bucure de spectacolele pregătite pentru această săptămână specială.


Iată programul pentru Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, ediția a VIII-a, care va avea loc în perioada 1-8 octombrie 2023, la Timișoara:

Duminică, 1 octombrie 2023:

Ora 11:00 - „Doctorul Aumădoare” (60 de minute, 4+), Teatrul „Regina Maria”, Oradea, Trupa Arcadia (locatie Teatrul „Merlin”)
Ora 17:00 - „Hathi” (45 de minute, toate vârstele), Centre de titelles, Lleida, Spania (în Piața Unirii / în caz de vreme nefavorabilă – în Sala Multifuncțională a CJTimiș)
Ora 18:00 - „City of Lights” (60 de minute, 8+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Timișoara (locatie Sala Multifuncțională a C.J. Timiș)
Luni, 2 octombrie 2023:

Ora 10:00 - „Capra cu trei iezi” (45 de minute, 3+), Teatrul Municipal Baia Mare (locatie Casa Tineretului)
Ora 18:00 - „Micul Prinț” (75 de minute, 9+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong”, Sibiu (locatie Teatrul German de Stat)
Marți, 3 octombrie 2023:

Ora 10:00 - „Sarea în bucate” (70 de minute, toate vârstele), Teatrul de Păpuși Brăila (locatie Casa Tineretului)
Ora 18:00 - „Harap Alb – Play Again” (90 de minute, 12+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver“, Galați (locatie Teatrul German de Stat)
Miercuri, 4 octombrie 2023:

Ora 10:00 - „Pic” (spectacol nonverbal, 45 de minute, 3+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, Craiova (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)
Ora 12:00 - „Cei trei purceluși” (50 de minute, 5+), Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret „Imaginario”, Ploiești (locatie Casa Tineretului)
Ora 18:00 - „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)” (70 de minute, 5+), Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad, Trupa Marionete (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)
Joi, 5 octombrie 2023:

Ora 10:00 - „Lampio și grăuntele de lumină” (55 de minute, toate vârstele), Teatrul de Vest Reșița (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)
Ora 13:30 - „Fata babei și fata moșneagului” (45 de minute, 2+), Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj-Napoca (locatie Teatrul „Merlin”)
Ora 18:00 - „Povestea lui Muck cel mic” (45 de minute, 4+), Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Alba Iulia (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)
Vineri, 6 octombrie 2023:

Ora 10:00 - „Cenușăreasa” (spectacol în limba maghiară, 60 de minute, 4+), Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Timișoara (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, sala Studio)
Ora 18:00 - „Pescărușul Folly din orașul pisicilor” (50 de minute, 4+), Teatrul pentru Copii „Arlechino”, Brașov (locatie Teatrul „Merlin”)
Sâmbătă, 7 octombrie 2023:

Ora 11:00 - „ȚARA RUTABAGA. Hoinăreală în zig-zag” (70 de minute, 6+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Timișoara (locatie Teatrul „Merlin”)
Ora 18:00 - „Regele moare” (60 de minute, 16+), Teatrul de Animație „Țăndărică”, București (locatie Teatrul „Merlin”)

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004788 (s)