News Flash:

Achiziție extraordinară la Timișoara!

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp a achiziționat un computer tomograf pentru pacienții oncologici

12 Septembrie 2023
71 Vizualizari | 0 Comentarii

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp continuă procesul de modernizare și echipare cu tehnologie de ultimă generație pentru a oferi servicii medicale complete și de înaltă calitate. Ultima achiziție a centrului constă într-un computer tomograf specializat în evaluarea imagistică a pacienților oncologici. Aparatul nou permite efectuarea examinărilor într-un timp foarte scurt, asigurând în același timp imagini de înaltă rezoluție.

Noul computer tomograf înlocuiește echipamentul vechi, care era în funcțiune din 2012, și care a fost folosit pentru efectuarea a peste 100.000 de investigații în ultimii 11 ani, în cadrul Departamentului de Imagistică al centrului.

„Vorbim de un aparat de generație nouă, cu numeroase facilitați, care oferă o mai bună evaluare imagistică a pacienților. Computerul Tomograf care a fost instalat în aceste zile, pe locul vechiului dispozitiv, permite o scanare full-body.

În plus, aparatul are un timp de expunere foarte scurt, ceea ce face ca doza de radiații pe care o primește un pacient în timpul unei investigații să fie foarte mică. Bineînțeles, se va folosi tehnica ultra-low dose, prin care cantitatea de radiații scade semnificativ, la nivelul unui aparat cu raze X, oferind însă o imagistică la parametri înalți, reducând artefactele din zonele investigate”, precizează prof. dr. Șerban Negru – medic primar oncolog – presedinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Noul aparat include un sistem de algoritmi intuitivi care permit o scanare extrem de rapidă, indiferent de organul examinat, și, în același timp, efectuează o reconstrucție anatomică detaliată a întregii zone investigate în timpul examinării.

„Noul Computer Tomograf oferă o serie de avantaje, printre care se numără analiza automată a volumului și diametrului nodulilor pulmonari, a leziunilor hepatice, limfonodulilor și a altor leziuni.

Totodată, dispune de un soft care permite analiza endoscopică virtuală a colonului, metodă neinvazivă, pentru diagnosticul și evaluarea leziunilor acestuia. Mai trebuie spus că aparatul permite și investigarea pacienților obezi”, menționează prof. dr. Șerban Negru – medic primar oncolog – presedinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

„Am reușit, printr-un efort financiar intern foarte mare, la care s-a adăugat ajutorul unor sponsori, să continuăm proiectul nostru de modernizare a Departamentului de Imagistică prin achiziționarea unui CT de ultimă generație.

Acesta înlocuiește vechiul dispozitiv care a fost scos din funcțiune în urmă cu câteva zile. Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp are acum ca dotări două CT-uri, cel nou achiziționat, pentru investigații de diagnostic, și cel cumpărat la finele anului trecut, care este deja funcțional și care se folosește pentru simularea poziției pacienților înaintea efectuării radioterapiei.

Noul aparat a fost deja instalat, urmează partea de autorizare CNCAN și sperăm ca, până la sfârșitul acestei luni, să fie folosit pentru realizarea primelor investigații.

Tot în acest an, cu ajutorul celor care ne-au fost și ne vor fi alături, ne dorim să finalizăm și achiziționarea unui RMN”, declară dr. Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Departamentul de Imagistică dispune, în plus, de un mamograf digital și un ecograf de ultimă generație, achiziționate cu un an în urmă, prin participarea la proiectul Timotion.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005619 (s)