News Flash:

Doua mari proiecte pe Calea Stan Vidrighin. Traficul va fi restrictionat luni bune

24 Martie 2022
386 Vizualizari | 0 Comentarii
Trafic Restrictionat

Circulatia pe Calea Stan Vidrighin va fi restrictionata in urmatoarele luni. Executia lucrarilor necesare implementarii a doua proiecte municipale necesita comunicare intre autoritatile locale si cetateni. Viceprimarul Ruben Latcau a initiat un dialog cu mediul de afaceri din zonele afectate in numele transparentei administrative si al bunului mers al procedurilor ce se vor derula in viitorul apropiat.
 

 
Pe Calea Stan Vidrighin se vor executa lucrarile a doua proiecte strategice pentru Municipiul Timisoara. Impactul imediat inceperii santierelor il vor resimti locuitorii din zonele vizate si, implicit, mediul de afaceri zonal.

Este vorba despre derularea a doua proiecte importante:

1) Reabilitarea retelei de apa canalizare, realizata prin fonduri europene atrase de Aquatim;

„Infrastructura de baza a orasului trebuie sa fie pusa la punct, iar acest proiect include 66 de kilometri de reteaua care asigura transportul apei potabile si a sistemului de canalizare din zona bulevardului de la AEM”, transmite municipalitatea.

2) Reabilitarea liniei de tramvai si a tramei stradale de pe Stan Vidrighin.

„Lucrarile se afla acum la ultimul pas inainte de demararea executiei. Proiectul are autorizatie de construire eliberata, iar comisia de circulatie a eliberat avizul pentru restrictionarea circulatiei pe bulevard”, informeaza reprezentantii PMT.

Circulatia pe bulevard va fi restrictionata

Restrictionarile rutiere vor fi realizate etapizat, de-a lungul mai multor luni.

Conform avizului mentionat anterior, primul sector restrictionat este pe sensul vestic de drum, dinspre dr. Podeanu spre sensul giratoriu de la AEM. Sensul opus de drum va fi deschis, astfel incat sa se poata circula din ambele directii. Autoritatile anunta ca perioada acestei restrictionari este de 7 luni.

„Pe perioada lucrarilor se va putea circula cu cate o banda pe sens, asa cum se circula pe bulevardul Cetatii. Ziua exacta pentru inceperea lucrarilor va fi comunicata pana la finalul saptamanii viitoare”, se arata in acelasi comunicat.

Etapizarea inchiderilor este urmatoarea:

– Etapa 1: 7 luni – sensul de mers de la str. Podeanu pana la sensul giratoriu P-ta Gh. Domasneanu;

– Etapa 2: 4 luni – sensul de mers de la bd. 1 Decembrie 1918 pana la sensul giratoriu P-ta Gh. Domasneanu;

– Etapa 3: 7 luni – sensul de mers de la sensul giratoriu P-ta Gh. Domasneanu pana la str. Batania cu trecere pe sensul opus pana la blvd. 1 Decembrie 1918;

– Etapa 4: 4 luni – sensul de mers de la sensul giratoriu P-ta Gh. Domasneanu pana la blvd. 1 Decembrie 1918;

– Etapa 5: 4-8 luni (impartita in 3 faze) – se finalizeaza interventia pe sectorul cuprins de la str. Batania pana la blvd. 1 Decembrie 1918.

Astfel, pentru a limita pe cat posibil efectele neplacute ce vor veni drept consecinta a implementarii investitiilor mentionate, viceprimarul Ruben Latcau a invitat agentii economici din zonele afectate pentru a initia un dialog formal si pentru a informa asupra procedurilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008308 (s)