News Flash:

Doliu in diplomatia romana. Pierdere imensa pentru tara noastra

2 Septembrie 2022
1982 Vizualizari | 0 Comentarii
doliu 1

 
Este doliu in diplomatia romana! Anuntul a fost facut de catre fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase. S-a stins din viata Corina Coman, cea care a fost consiliera in dosarul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana.

Doliu in diplomatia romana
Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, a anuntat decesul Corinei Coman, cea care i-a fost consiliera in dosarul de aderare al Romaniei in Uniunea Europeana. Potrivit spuselor sale, Corina Coman s-a stins din viata in urma unei boli nemiloase. Nastase o descrie ca fi fost o persoana extrem de cultivata, meticuloasa si eficienta, cu un rol esential in coordonarea Comitetului inter-ministerial pentru negocieri.

„A plecat definitiv, in urma unei boli nemiloase, Corina Coman. A fost consilierul meu principal pentru negocierile de aderare la Uniunea Europeana. Avea cetatenie romana si franceza dar lucrase multa vreme la Bruxelles. Activitatea sa la Bucuresti a fost finantata de guvernul francez”, a scris Adrian Nastase.

Pe blogul sau, fostul premier al Romaniei a spus ca a vorbit cu fosta lui colega, Corina Coman in urma cu o saptamana cand l-a sunat sa-i spuna ca tratamentul pe care il urmeaza nu mai ajuta si ca stie ca nu mai are mult de trait.

„A fost o prietena loiala si draga, cu care am tinut apoi legatura de-a lungul anilor. O incurajam sa scrie o carte despre experienta ei in Romania. Nu a mai avut energia necesara. Ultima data ne-am intalnit in aprilie, la Paris, cu ocazia unei vizite de participare a mea la o conferinta organizata de revista „Politique internationale”, a mai spus Adrian Nastase.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004860 (s)