News Flash:

DNA a dispus controlul judiciar pentru Nicusor Constantinscu, urmarit penal pentru abuz în serviciu

10 Februarie 2014
1851 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au luat, luni, masura controlului judiciar în cazul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinscu, urmarit penal pentru sase infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Controlul judiciar în cazul presedintelui CJ Constanta înlocuieste masura interdictiei de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile, dispusa în ianuarie, anterior intrarii în vigoare a noilor coduri, arata DNA, într-un comunicat de presa.
Noua masura va intra în vigoare la expirarea interdictiei, respectiv din 13 februarie.
Controlul judiciar este o masura preventiva prevazuta de noul Cod de procedura penala, necesara în scopul împiedicarii sustragerii inculpatului de la urmarirea penala.
În perioada în care se va afla sub control judiciar, Nicu?or Constantinescu trebuie sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat, sa informeze cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de politie si, sa nu paraseasca România fara încuviintarea prealabila a procurorului, acesta având si interdictia de a detine sau folosi arme.
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie în 15 ianurie, din fata sediului CJ, si dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat în masina anchetatorilor, el reclamând ca se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fara ca el sa fie citat si sa semneze citatia.
Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o ora si jumatate, iar la iesirea din sediul institutiei a declarat ca va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de catre procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz si politie politica, el spunând ca este "jignitor" ce s-a întâmplat.
Procurorii anticoruptie au început urmarirea penala fata de Nicusor Constantinescu pentru sase infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.
Potrivit rezolutiei de începere a urmaririi penale, Nicusor Constantinescu si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, "în sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale în valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste cinci milioane euro)".
Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta au anuntat, în 15 ianuarie, ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.
O zi mai târziu, Nicusor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanta pentru întreruperea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, cerere acceptata de procurorii anticoruptie, care au decis ca acesta poate parasi tara pâna în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile. Potrivit reprezentantilor DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reiesit ca sufera de o afectiune severa si este necesar sa mearga la tratament la o clinica din strainatate. Ulterior, masura de întrerupere a interdictiei de a parasi tara a fost prelungita cu doua zile fata de termenul initial.
Presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost, din 23 pâna în 31 ianuarie, la Spitalul Stanford din California, pentru investigatii medicale. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006196 (s)