News Flash:

Basescu despre Boc: Am fost doi parteneri extraordinari

9 Februarie 2014
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că el şi fostul premier Emil Boc au fost "doi parteneri extarordinari", care au trecut prin "momente care îi leagă pentru totdeauna". Despre relaţia preşedinte – premier s-au spus foarte multe, de multe ori umilitor pentru amandoi. Am fost doi parteneri extraordinari, în momente în care ţara avea nevoie de doi bărbaţi care să îşi asume trecerea ţării prin criză", a spus preşedintele.
Băsescu a amintit de "zile şi nopţi" de discuţii cu Boc, în căutarea de soluţii pentru rezolvarea crizei şi de luarea unor "măsuri extrem de dificile, din respect pentru romani".

" N-aveam bani pentru 300.000 de salariaţi (...) discuţia era : reducem salariile sau trimitem oamenii în şomaj. Decizia a fost una a solidarităţii. Intrebarea pe care a pus-o Emil: «Şi ce facem cu ei, din ce trăiesc?» Am decis să facem o reducere a salariilor şi să nu dăm pe nimeni afară", a rememorat preşedintele Băsescu.

Băsescu a spus că în perioada guvernului Boc, "nici PDL nu a avut curajul să-i susţină" măsurile: "Doar Gelu Vişan şi Elena Udrea mai susţineau la tv, în rest, toată lumea era chitită să vadă ce se întamplă".

"Au fost lucruri care ne-au legat, am avut curaj cu premierul să luăm ţara în spate şi să o trecem împreună prin criză, ceea ce puţini au avut curajul să o facă în Europa, am dat posibilitatea ca ţara să reia creşterea economică. Am pus capăt prin măsuri dureroase dar necesare, le-am anticipat amandoi ca dificultate din punctul nostru de vedere personal", a mai spus preşedintele.

"Viaţa ne-a adus în nişte funcţii în care aveam responsabilitatea ţării", a spus preşedintele, adăugand că aceste momente "leagă pentru totdeauna".

Primarul de Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc a anunţat, duminică, că s-a înscris în fundaţia "Mişcarea Populară".

Preşedintele Băsescu a făcut apel la cei care au intrat în Mişcarea Populară să nu atace PDL, spunand că "nu ei sunt adversari". Mediafax.ro

emil boc elena udrea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0814 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029076 (s)