News Flash:

Traian Basescu, amendat de CNCD. Vezi motivul

10 Februarie 2014
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu
Presedintele Traian Basescu a fost amendat, luni, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru declaratiile facute în noiembrie 2010, la Ljubljana, privind romii nomazi, despre care a afirmat ca "multi dintre ei, în mod traditional, traiesc din ce fura".
Hotarârea a fost luata în sedinta de luni a Colegiului director al CNCD, cu sase voturi "pentru" si doua "împotriva".
CNCD a hotarât ca afirmatia presedintelui Traian Basescu din data de 3 noiembrie 2010, conform careia dintre romii nomazi "foarte putini vor sa munceasca" si "multi dintre ei, în mod traditional, traiesc din ce fura" reprezinta discriminare si încalca dreptul la demnitate al persoanelor de etnie roma.
"Reclamatul a fost sanctionat cu amenda contraventionala în cuantum de 600 lei. Colegiul director a aplicat aceasta amenda, tinând cont de faptul ca presedintele Traian Basescu nu se afla la prima fapta de discriminare", se arata într-un comunicat al consiliului remis MEDIAFAX.
Presedintele a fost reclamat la CNCD de asociatia Romani Criss, pentru afirmatiile privind romii nomazi facute la Ljubljana, în 3 noiembrie 2010.
Petitia a fost initial solutionata prin hotarârea Colegiului director nr.176/04.05.2011 prin admiterea exceptiei de necompetenta teritoriala a CNCD, având în vedere faptul ca afirmatiile au fost facute în Slovenia, însa Înalta Curte de Casatie si Justitie a anulat aceasta hotarâre, în 21 ianuarie 2014, obligând CNCD sa se pronunte pe fond.

Presedintele Traian Basescu a declarat, în 3 noiembrie 2010, ca obiectivul cultural al romilor nomazi este sa circule din loc în loc si ca interzicerea acestui drept ar însemna distrugerea unui pilon cultural, recunoscând ca multi dintre acestia, "în mod traditional, traiesc din ce fura". Mediafax.ro

combaterea discriminarii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0939 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043205 (s)