News Flash:

Stolojan: E o brambureala totala in ce priveste statistica populatiei din Romania

7 Februarie 2014
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
stolojan
Eurodeputatul Theodor Stolojan a declarat, vineri, ca în statisticile privind populatia României este "o brambureala totala" si ca toate cifrele statistice raportate de autoritatile române, inclusiv cele privind somajul si numarul de salariati, "trebuie privite cu multa prudenta".
Prezent, vineri, la Pitesti, unde a participat la o dezbatere pe tema contributiei Parlamentului European la accesul pe piata fortei de munca, eurodeputatul Theodor Stolojan a afirmat ca nimeni nu poate spune cu certitudine care este numarul românilor plecati la munca în strainatate si ca, dupa datele oficiale puse la dispozitie de autoritatile din Italia si Spania, în fiecare dintre aceste tari ar lucra aproape un milion de români, la care se adauga alti aproximativ un milion în alte state.
De asemenea, Stolojan a spus ca datele oficiale facute publice dupa cel mai recent recensamânt arata ca aproximativ 700.000 de români ar fi plecati din tara pentru perioade mai mari de 12 luni.
În acest context, europarlamentarul PDL a spus ca "e o brambureala totala" în statisticile realizate de autoritatile române si ca toate statisticile legate de indicatori demografici în România trebuie privite "cu multa prudenta".
"E o brambureala totala în ce priveste statistica populatiei din România. Noi nu stim. Ne anunta Spania, ne anunta Italia ca au oficial în jur de aproape un milion de români, în timp ce în statistica noastra de dupa recensamânt apar numai 700.000 plecati mai mult de 12 luni. De aceea vreau sa va spun ca toate cifrele raportate de statistica oficiala româna vizavi de numarul salariatilor, vizavi de numarul somerilor, vizavi de orice indicator demografic din România trebuie privit cu multa prudenta, pentru ca nimeni nu stapâneste acest fenomen vizavi de românii plecati la munca în strainatate o perioada mai mare sau mai mica de timp", a afirmat Theodor Stolojan.
Acesta a catalogat tendintele demografice din România drept "îngrijoratoare", aratând ca oferta de pe piata muncii este legata de acest tendinte si ca, daca actualele tendinte demografice se vor mentine si în deceniile urmatoare, România va fi nevoita sa aduca forta de munca din alte tari.
"Este deja o certitudine pentru România ca daca actualul trend demografic continua - sunt prognoze, dupa cum stiti, ca în jurul anului 2050 - 2060 România va ajunge undeva la o populatie de 14 milioane (..) - atunci România va trebui sa faca ceea ce fac si alte tari dezvoltate, sa apeleze la forta de munca care sa vina în România din alte tari. Sper sa nu ajungem acolo", a mai spus Stolojan. Mediafax.ro

parlamentului european theodor stolojan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0938 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031944 (s)