News Flash:

Directia de Sanatate Publica Timis, coplesita de numarul crescut de cazuri Covid. Anchetele epidemiologice, decalate

30 Ianuarie 2022
314 Vizualizari | 0 Comentarii
masca

Numarul in crestere al infectarilor cu Covid-19 a dat peste cap organizarea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis. Cetatenii sunt informati ca exista un decalaj la introducerea datelor in sistem si in efectuarea anchetelor epidemiologice, insa sunt asigurati ca acesta va fi recuperat. Cum se elibereaza concediile medicale.
 
 
DSP Timis incearca in valul V al pandemiei de Covid-19 sa tina pasul cu numarul crescut de cazuri care a dat peste cap organizarea. Exista intarzieri la introducerea persoanelor cu rezultat pozitiv in sistem, dar si la realizarea anchetelor epidemiologice. Reprezentantii institutiei spun ca decalajul va fi rezolvat.

„In ultima perioada de timp, numarul persoanelor depistate pozitiv pentru infectia cu Virusul SARS-Co-2 este in crestere. Cu toate ca intregul personalul de specialitate al Directiei de Sanatate Publica Timis, este implicat in efectuarea anchetelor epidemiologice si introducerea datelor in sistemul electronic Corona-forms, a fost inregistrat un decalaj de cateva zile. Facem apel la intelegerea cetatenilor si angajatorilor, asigurandu-i de faptul ca depunem toate eforturile pentru a recupera acest timp”, transmit cei de la DSP Timis.

Conform DSP Timis, in ceea ce priveste concediul medical, in contextul decalajului inregistrat, acesta poate fi eliberat pentru perioada de izolare/carantinare in conformitate cu Normele de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, in cel mult 30 de zile calendaristice, incepand cu ultima zi a perioadei de izolare/carantinare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007321 (s)