News Flash:

La Timisoara a inceput vaccinarea anti-Covid a copiilor

27 Ianuarie 2022
349 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin copii

„Nu doare, e ca o piscatura!”, a spus o fetita dupa ce si-a primit abtibildul pentru curaj de la doamna doctor. Centrele de vaccinare anti-Covid pentru copii s-au deschis miercuri in Timisoara. Unul dintre ele este in incinta Casei Tineretului.
 
 
O prima transa de 12.000 de doze de vaccin anti-Covid de la compania Pfizer BioNTech, destinate copiilor, a ajuns la Centrul Regional de Depozitare Timisoara. Procesul de vaccinare a micutilor cu varste intre 5 si 11 ani a inceput miercuri, 26 ianuarie, in municipiu.

Pentru copii, este disponibila programarea in cabinetele de vaccinare pediatrice configurate in platforma „P_PED”. Accesul pe platforma nationala de programare pentru vaccinarea impotriva COVID-19 se poate face prin intermediul conturilor parintilor sau ale reprezentantilor legali. Programarea nu este insa obligatorie.

„In centrul nostru avem un singur flux de vaccinare pentru copii de-a lungul unei zile. Cu programare sau fara. Capacitatea maxima per flux este de 96 de copii pe zi”, a declarat coordonatorul Centrului de Vaccinare de la Casa Tineretului, doctor Martin Salehi.

Intr-un astfel de centru sunt amenajate spatii de joaca pentru micutii curajosi care sunt adusi de parinti sa se vaccineze anti-Covid. Astfel, cele 15 minute de asteptare de dupa vaccin se transforma intr-o pauza de joaca in care copiii se pot uita la televizor, pot colora sau pot incerca diverse jocuri, totul sub atenta supraveghere a cadrului medical si a parintilor mandri.

„De obicei, copiii sunt curajosi. Au si emotii, e firesc. Incercam cu ajutorul unui abtibild sau al unei diplome sa le reducem.”, a mai declarat doctorul Salehi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006329 (s)