News Flash:

Spitalul „Victor Babes” din Timisoara creste numarul de paturi destinate copiilor cu Covid-19

28 Ianuarie 2022
342 Vizualizari | 0 Comentarii
copii cu covid

Spitalul „Victor Babes” din Timisoara extinde zona rosie a sectiei de Pediatrie, unde sunt internati copii cu Covid-19. Numarul internarilor la cei mici este in continua crestere. Internati cu Covid sunt si nou-nascuti.
 
 
Potrivit medicilor de la spitalul „Victor Babes”, in ultimele zile numarul copiilor infectati cu Covid-19 a fost tot in crestere. Incepand de vineri, la spital sunt alocate inca cinci paturi pentru copiii Covid-pozitivi care necesita internare.

In total, spitalul are zece paturi pentru pacientii pediatrici. Toate paturile din sectia rosie de Pediatrie sunt dotate cu instalatii de oxigen suplimentar. De asemenea, spitalul suplimenteaza numarul de paturi si pentru insotitorii celor mici. Printre cei internati sunt si nou-nascuti.

„Ultimele zile au adus o crestere accentuata a numarului de cazuri de copii infectati cu coronavirus. Azi noapte (miercuri seara -n.r.) au fost adusi trei sugari pozitivi COVID 19, care au fost evaluati. Din fericire, nu a fost necesara internarea acestora. Avand in vedere insa statisticile oficiale, in care zilnic sunt raportati peste 200 de copii depistati cu SARS-CoV 2, am decis sa realizam o prima reorganizare a numarului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari internati cu o forma moderata de boala si care necesita tratament de specialitate in spital. Daca numarul celor care se adreseaza spitalului nostru va creste, ne vom adapta si vom face o noua reorganizare, alocand mai multe paturi pentru copii”, spune dr. Diana Manolescu, director medical la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes„ Timisoara.

Zona rosie a Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” Timisoara include 100 de paturi pentru adulti, in sectiile de Pneumologie si Boli Infectioase, si 10 de copii, in sectia de Boli Infectioase. Sectia de Terapie Intensiva are disponibile 12 paturi destinate pacientilor infectati cu SARS-CoV-2.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006325 (s)