News Flash:

A fost deblocata licitatia pentru segmentul lipsa din Autostrada Lugoj-Deva

27 Ianuarie 2022
442 Vizualizari | 0 Comentarii
Lugoj Deva

Una dintre firmele care s-a inscris la licitatia pentru realizarea celor noua kilometri de autostrada lipsa dintre Margina (Timis) si Holdea (Hunedoara) si nu a trecut de preselectia facuta de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a contestat in instanta decizia. Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat in favoarea CNAIR, considerand contestatia nefondata.
 
 
La licitatia pentru realizarea celor noua kilometri de autostrada lipsa dintre Margina (Timis) si Holdea (Hunedoara) au fost depuse noua oferte pana in data de 10 mai 2021, termenul limita.

In urma evaluarii ofertelor, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a selectat sase firme care sa mearga mai departe, eliminand candidaturile din partea Aktor, FCC Construccion si Rizzani De Eccher Spa.

Firma greceasca Aktor a fost insa nemultumita pentru ca a fost exclusa si nu a mai putut sa treaca in etapa licitatiei restranse. A depus initial o contestatie la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor si apoi la Curtea de Apel Bucuresti. Reprezentantii CNAIR au explicat ca au exclus candidatura firmei Aktor pentru ca aceasta a fost anterior sanctionata de Banca Mondiala pentru abateri grave si practici frauduloase.

Magistratii s-au pronuntat marti, 25 ianuarie, in favoarea CNAIR, sentinta fiind definitiva.

„Tip solutie: Nefondat. Solutia pe scurt: Respinge plangerea, ca nefondata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi 25.01.2022”, se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Licitatia pentru realizarea tronsonului care face parte din lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva a fost astfel deblocata. CNAIR are de ales intre sase firme eligibile pentru proiectarea si executarea portiunii lipsa din A1:

Asocierea Sc AlsIm Alarko SanayI TesIslerI Ve TIcaret A.S – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. (Turcia)
Asocierea Impresa Pizzarotti & Cspa – Pizzarotti Sa – Retter Project Management Srl (Italia – Romania)
Asocierea Terna Sa – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Intrakat) (Grecia)
Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia)
Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia)
Strabag Srl (Romania)
Reprezentantii CNAIR au transmis pentru Tion ca in perioada urmatoare le vor transmite celor sase firme/asocieri de firme invitatia de participare la etapa a doua a procedurii de atribuire a contractului. Ofertele pot fi depuse pana in 31 ianuarie 2022, iar CNAIR estimeaza ca pana la finalul lunii februarie va fi ales castigatorul.

Finantarea este asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Valoarea contractului este de 1,62 miliarde de lei, cu TVA, adica aproape 330 de milioane de euro. Sunt 9,13 km de realizat, dintre care 2,13 reprezinta portiune de tunel. Termenul de finalizare prevazut este de 10 luni pentru proiectare si 28 de luni pentru executie.

Autostrada Lugoj-Deva are o „bucata” lipsa, de la Margina la Holdea. De patru ani se sta in blocaj pentru lotul 2, timp in care soferii strabat doua capete de autostrada pe un drum national de nici 10 km, in ambuteiaje. In aceasta zona au creat dificultati asa-zisele tuneluri care trebuie construite pentru ca ursii sa treaca in habitatul lor natural.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005126 (s)