News Flash:

Trei centre de evaluare Covid s-au deschis la Timisoara

27 Ianuarie 2022
342 Vizualizari | 0 Comentarii
testare covid

Centrele de evaluare Covid, unde urmeaza sa fie triati in functie de simptome si starea de sanatate pacientii pozitivi, s-au deschis la Timisoara, in incinta a trei spitale. In judet urmeaza sa fie opt centre, iar in curand va functiona si cel de la Spitalul Judetean.
 
 
Cele trei centre de evaluare din Timisoara au fost deschise in cadrul unitatilor sanitare:

Spitalul „Victor Babes” Timisoara (prin programare la unitatea sanitara); program luni-vineri 15-19
Spitalul Militar Timisoara, la sistemul modular de izolare de pe stadionul CFR; program: luni-duminica 8-18
Spitalul CFR Timisoara, la pavilionul de la Gara de Nord; program luni vineri 8-15
Al patrulea centru de evaluare de la Timisoara urmeaza sa functioneze la Spitalul Judetean. In Timis se vor organiza centre de evaluare Covid-19 la Spitalul Municipal Lugoj si la spitalele orasenesti Sannicolau Mare, Jimbolia si Deta.

Aici vor sosi pacientii cu test pozitiv care vor avea parte, pe langa evaluarea starii generale, de investigatii si analize speciale. Centrele vor tria cazurile, pentru a nu se pune presiune direct pe spitale. La centre, pe langa evaluarea starii de sanatate si indicatiile de tratament, se pot administra si antivirale, in mod gratuit.

„Pe langa anamneza pe care o fac medicii, li se recolteaza analize si se efectueaza imagistica specifica acestei patologii, in functie de tipul de pacienti si severitatea bolii. Dupa aceasta vizita, pacientii primesc prin intermediul medicilor de familie rezultatele cu, cel mai adesea, schimbare de tratament, si indicatii – daca este nevoie de internare. […] Programul centrelor va fi coordonat intre toate centrele ca sa putem sa acoperim toti pacientii care au nevoie de evaluare, ca sa le facem viata mai usoara, sa nu astepte mult si sa nu fie presiune pe ambulante”, explica Raul Patrascu, managerul spitalului Judetean Timisoara.

Medicii spun ca oamenii pot veni aici inclusiv cu masina personala, daca nu au nevoie de oxigen. EI vor fi evaluati de catre medici specialisti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005550 (s)