News Flash:

Primarul Nicolae Robu a castigat procesul cu ANI: "S-a dovedit ca am respectat legea"

26 Noiembrie 2013
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
 Primarul Nicolae Robu salută decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României care a stabilit, luni, că nu s-a aflat în stare de incompatibilitate, aşa cum a susţinut ANI, în raportul întocmit în urmă cu doi ani.

'Nu mor caii când vor câinii. A fost un proces pe parcursul căruia am fost mereu hărţuit, blasfemiat şi mi s-au făcut diverse preziceri; s-a dovedit că (...) am respectat legea. Întotdeauna, în tot ceea ce am făcut, am fost un om cu respect total pentru lege. Nimeni nu are vreo scuză în faţa mea pentru vreo încălcare a legii, eu însumi fiind preocupat întotdeauna de respectarea legii', a declarat Nicolae Robu luni, într-o conferinţă de presă.

Robu a reiterat faptul că a fost ales în 2008 rector al Universităţii Politehnica Timişoara (pentru a doua oară), apoi senator, într-un cadru legal care-i permitea să deţină ambele funcţii.

'După trei ani (în 2011, n.r.), cineva s-a găsit să schimbe legea, lăsând în actul normativ o mică ambiguitate, pentru că, de fapt, legea e clară în linii mari, pentru că noile prevederi ar fi trebuit să fie aplicate doar începând cu mandatele viitoare, dar s-a lăsat doar atât cât au avut nevoie cei cu alte misiuni decât acelea de a promova în jurul lor corectitudine, legalitate, cinste, echitate şi alte valori, încât ei să poată profita', a detaliat Robu.

După ce, la Curtea de Apel Timişoara, liberalul a avut parte de o judecată pe care o cataloghează a fi 'incorectă', deoarece judecătorul de caz s-a antepronunţat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut parte de magistraţi 'care-şi onorează nobila profesie şi au judecat corect'. AGERPRES

nicolae robu robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005626 (s)