News Flash:

Forum romano-moldovean privind cooperarea in dezvoltarea regionala, la Timisoara

26 Noiembrie 2013
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
Experienţa Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest în proiecte de infrastructură primară va fi folosită în sprijinul unor proiecte similare dezvoltate în Regiunea Nord din Republica Moldova, parteneri din ţara vecină aflându-se luni, la Timişoara, la un forum comun cu tema 'Cooperarea în dezvoltarea regională'.

Forumului comun România-Republica Moldova urmează semnării memorandumului de înţelegere cu tema dezvoltării regionale încheiat între Regiunea Vest (România) şi Regiunea Nord (Republica Moldova).

Aceste demersuri vizează schimbul de experienţă referitor la dezvoltarea regională în cele două ţări, participarea celor două părţi în calitate de parteneri la proiecte finanţate de Comisia Europeană, schimbul de bune practici şi dezvoltarea de competenţe tehnice pentru elaborarea proiectelor regionale şi pentru identificarea resurselor financiare necesare implementării proiectelor cu finanţare europeană.

'Colaborarea cu Regiunea Nord a Republicii Moldova este deja fundamentată de doi ani, timp în care am colaborat pe diverse speţe şi am început să discutăm lucrurile punctual, în special în zona de implementare a proiectelor cu finanţare europeană, atât în partea de pregătire a lor, planificare, cât şi în zona de implementare tehnică, unde avem foarte multe de oferit, atât la nivel punctual, cât şi global, ca şi sistem de implementare a fondurilor', a declarat Sorin Maxim, director executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest.

Partenerii moldoveni sunt interesaţi mai ales de proiectele de infrastructură primară, iar pentru edificare se vor deplasa la principalele societăţi din judeţ implicate în astfel de proiecte de apă-canal.

'Vom discuta anumite proiecte pe zona de infrastructură-afaceri şi-i vom ajuta acolo unde au nevoie în acest moment. Evident, şi ei au început, ca şi noi, cu infrastructura primară, drumuri-apă-cana, apoi pe reabilitarea termică, planificare', a adăugat Maxim.

Din delegaţia moldoveană au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, reprezentanţi ai trei regiuni de dezvoltare (Sud, Centru şi Nord), reprezentanţi ai Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), care implementează proiecte de dezvoltare în numele Ministerului Federal de Cooperare Economică şi Dezvoltare al Germaniei şi altor ministere federale, precum şi pentru alte instituţii şi organizaţii internaţionale. AGERPRES

maxim ministerului federal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0998 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026921 (s)