News Flash:

Autoritatile timisorene sunt pregatite de iarna. Cate strazi vor fi deszapezite in oras

26 Noiembrie 2013
1192 Vizualizari | 0 Comentarii

Iarna 2013-2014 nu va prinde autorităţile timişorene nepregătite. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii primăriei, care au anunţat principalele măsurile care vor fi luate pentru siguranţa traficului rutier şi pentru siguranţa pietonilor, informeaza Ziuadevest.ro.

Astfel, activitatea de curăţare şi transport a zăpezii se va efectua cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe podurile ce traversează canalul Bega, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice. S.C. Retim Ecologic Service S.A. se va ocupa de deszăpezirile din partea de nord a Timişoarei (faţă de canalul Bega), iar S.C. Drumuri Municipale Timişoara S.A. va acţiona în partea de sud a oraşului.

Timişoara este împărţită în 6 sectoare, cuprinzând 423 de străzi care vor fi deszăpezite. Se va interveni pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor meteorologice periculoase, care au ca efect îngreunarea şi blocarea circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi crearea unor situaţii care pun în primejdie bunul mers al activităţilor socio-economice, integrităţii bunurilor materiale, ale mijloacelor de transport şi comunicaţie. Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, municipalitatea a extins numărul străzilor pe care se efectuează activitatea de deszăpezire. Drept urmare, au fost introduse, pe lângă străzile iniţiale, încă 142 de străzi în sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale operatorului SC Retim Ecologic Service SA şi 45 de străzi în sectoarele 4 şi 5 ale operatorul SC Drumuri Municipale.

Obligaţiile cetăţenilor

Primăria solicită instituţiilor publice, agenţilor economici, persoanelor juridice, cetăţenilor şi asociaţiilor de proprietari să asigure îndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuarele din dreptul clădirilor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea sau în care locuiesc. În caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor) de pe cădirile pe care le deţin sub de pe imobilele în care locuiesc, timişorenii trebuie să ia măsuri de îndepărtare a acestora, precum şi de marcare/asigurare corespunzătoare a perimetrului expus, aceastea constituind obligaţii prevăzute la art. 1 şi art. 2 din Hotărârea de Consiliu Local nr. 371/2007.

Zăpada şi gheaţa se vor depune pe carosabil lângă bordură, fără să împiedice circulaţia şi scurgerea apei în sistemul de canalizare. De asemenea, pentru îndepărtarea poleiului, cetăţenii au obligaţia de a presăra materiale antiderapante pe trotuare, în faţa imobilelor în care locuiesc sau în care îşi desfăşoară activitatea.

Oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe traseele utilajelor de deszăpezire, împiedicând sau îngreunând activitatea desfăşurată de operatori, se sancţionează cu amendă contravenţională de către organele abilitate conform legislaţiei în vigoare.

Pe perioada temperaturilor scăzute,  Primăria Timişoara pune la dispoziţia persoanelor fără adăpost trei adăposturi, situate pe Str. Învăţătorului nr. 8, Str. Constantin Brâncoveanu nr. 58 – Federaţia Caritas prin Azilul de Noapte, Splaiul Nicolae Titulescu nr. 89 – Fundaţia Timişoara 89.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005094 (s)