News Flash:

Dezastru pe santierele pentru retehnologizarea Colterm. In unele locuri creste deja iarba

22 Septembrie 2021
364 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

Mai multe santiere au fost deschise inca din primavara la Timisoara pentru retehnologizarea Colterm, un proiect de 30 de milioane de euro desfasurat cu fonduri europene. Unele tronsoane de strazi, cum ar fi o bucata din Maresal Constantin Prezan, sunt inchise de luni bune, dar santierele tot nu sunt gata. Timisorenii se plang de haosul lasat in urma de muncitorii contractati de primarie, dar si de faptul ca pe unele santiere nu a mai trecut de ceva timp niciun muncitor.
 
 
„Pe strada noastra, Aleea Citadelei, de peste doua luni s-a inceput o lucrare si de vreo luna si ceva (prima parte a lucrarii mai mari s-a realizat cam in trei saptamani) am ramas in plin santier fara a mai veni cineva sa incheie lucrarea. Imaginea e dezolanta si mult deranjanta pentru noi locatarii. Dupa cum se vede bine si in poze, e plin de nisip si pietris, e foarte mult praf, cand bate vantul zici ca suntem in Sahara, ce masini, ce geamuri deschise, ce copii care se joaca…”, ne-a scris un cititor nemultumit.

Timisoreanul spune ca a vorbit de doua ori cu responsabilul din primarie care se ocupa de santier si care ar supraveghea lucrarile.

„Si el se plange, ba ca e firma neserioasa (firma contractata pentru lucrari – n.r.) si nu sunt oameni suficienti, ba ca se grabesc sa faca in mai multe locuri inlocuirea tevilor sa nu ii prinda vremea rea, ba ca i-a somat de vreo doua ori sa vina sa termine aici la noi si sa isi stranga gunoiul si resturile… in zadar! Dupa ce au facut cam 3/4 din lucrare, aici au lasat totul balta si de ceva timp lucreaza pe Lacului. Saptamana trecuta (dar asta cu intarziere vreo doua saptamani sigur) au fost cate doua ore in doua zile ca sa faca scheletul pentru viitoarele capace la camine, dar unul nu l-au terminat”, s-a mai plans cititorul Tion.

Omul spune ca nici macar firma de salubrizare stradala nu a mai trecut pe strada lor.

Primaria Timisoara si Colterm au deschis inca din luna martie mici santiere prin toata Timisoara, in cadrul proiectului de „Retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana Etapa II”. Termenul de finalizare este 2023, dar lucrarile vor fi finalizate in anul 2022, ne spuneau reprezentantii primariei inca din primavara.

Aproape 30 de km (29,162) de retele termice ar trebui sa fie extinse sau reabilitate in cadrul acestui proiect, care are o valoare totala de 148.118.419,84 lei (30 milioane euro – n.r.), din care 106,2 milioane de lei de la UE. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Potrivit celor din primarie, se intervine anul acesta in 33 de zone din aproape toate cartierele orasului, in general in careuri de blocuri. De lucrari se ocupa firmele SC Energomontaj SRL (lider de asociere) cu Elsaco Electronic si Constructii Erbasu pentru Lotul 1 – retele primare si de Elsaco Electronic SRL (lider de asociere), cu Energomontaj si Constructii Erbasu pentru Lotul 2 – retele secundare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004996 (s)