News Flash:

Se poate face lumina in Parcul Botanic, dar din 2022. Primaria a semnat in sfarsit contractul de executie

21 Septembrie 2021
341 Vizualizari | 0 Comentarii
parc

Timisorenilor li se promite de ani buni lumina pe aleile din Parcul Botanic. Primaria a reusit abia acum sa semneze contractul dupa licitatia pornita in iulie 2020, chiar cu firma care a contestat procedura in luna decembrie a anului trecut. Societatea e din Bucuresti si are 10 luni la dispozitie sa proiecteze si sa execute lucrarile.
 
Reprezentantii Primariei Timisoara anunta semnarea contractului pentru extinderea iluminatului public in Parcul Botanic. Se intampla la 14 luni de la lansarea licitatiei (iulie 2020 – n.r.), iar firma castigatoare va avea zece luni la dispozitie pentru proiectarea si executia lucrarilor. Este vorba despre SC Elbi Energy Projects, care s-a angajat ca face lucrarea cu 2,4 milioane de lei cu tot cu TVA.

La licitatie au fost depuse cinci oferte, dar s-a lasat cu contestatii. Prima a fost depusa de o firma din Iasi si a fost respinsa de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. In decembrie 2020 a fost anuntat castigatorul, dar a fost depusa o alta contestatie, admisa apoi de CNSC.

Primaria a reluat licitatia si a reusit sa gaseasca o firma. Este aceeasi care a contestat in iarna anului trecut procedura inceputa de primarie.

„Acest proiect a fost complet blocat mai bine de un an de contestatii depuse de firmele participante. Ma bucur ca am reusit, cu ajutorul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si al instantelor de judecata, sa desemnam un castigator fara a fi nevoiti sa reluam intreaga procedura de licitatie, care ne-ar fi costat timp, dar ne-ar fi pus si in pericol sa pierdem finantarea europeana a acestui proiect. Astfel, pentru prima data, Parcul Botanic din Timisoara va fi iluminat public”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Parcul Botanic nu a avut pana acum iluminat public pe alei, iar societatea din Bucuresti va trebui sa amplaseze 219 stalpi si 219 corpuri de iluminat cu tehnologie LED. In plus, va pune la punct un sistem de telegestiune.

Primarul Timisoarei spune ca vrea sa reabiliteze in viitor Parcul Botanic, pentru ca „in ultimii ani a pierdut foarte multe dintre speciile care se gaseau odata acolo”.

„Acest proiect vrem sa devina un nou inceput pentru Parcul Botanic. Vrem sa reparam Gradina Japoneza, sa reabilitam bazinele, dezafectate de mai multi ani, si sa amenajam intreaga zona”, a mai spus edilul-sef.

Proiectul pentru introducerea iluminatului public in Parcul Botanic va fi desfasurat cu bani europeni, fiind finantat prin POR 2014-2020, primaria urmand sa puna doar 2%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005253 (s)