News Flash:

Vecini terorizati de o familie, la Timisoara. Lasa rottweilerul pe geam, la parter, aproape de trotuar

20 Septembrie 2021
344 Vizualizari | 0 Comentarii
caine

Mai multe familii care locuiesc intr-un imobil ce are curte comuna se afla intr-o continua stare de tensiune pe strada Memorandului din Timisoara. Unul dintre apartamente, reclama oamenii, a fost ocupat ilegal de o familie de romi care detine doi caini, dintre care unul este din rasa Rottweiler. Animalul este agresiv atat cu vecinii, cat si cu trecatori, fiind lasat sa stea pe geamul casei, la parter, langa trotuar.
 
Familia formata din doi adulti si doi copii, povestesc vecinii, s-a mutat in unul dintre apartamentele primariei, de pe strada Memorandului, in urma cu aproximativ 2 ani. Chiriasul, o cunostinta de-a lor, ar fi murit, iar cei patru, spun ceilalti chiriasi, s-au mutat ilegal in locul lui. Au si doi caini, dintre care unul din rasa Rottweiler. Au intrat rapid in conflict cu vecinii care se plang ca familia face scandal in permanenta, iar animalele sunt lasate libere in curtea comuna si pe strada.

„Cainele este foarte agresiv, sare la oameni. Il lasa liber si o data a atacat o femeie care plimba cainele ei pe strada. De cand s-au mutat este numai scandal. Se cearta, urla, tin cainii liberi in curte si pe strada. Nici putem dormi de ei”, a povestit pentru tion.ro unul dintre cei care locuiesc in aceeasi curte.

Oamenii au tot cerut ajutorul politistilor insa nimeni nu a reusit sa-i potoleasca pe romi. Cea mai recenta sesizare a fost facuta sambata la dispeceratul Politiei Locale. Unul dintre vecini se intorcea acasa si a fost la un pas sa fie atacat de rottweilerul care era din nou la geam. Nu este singura plangere inregistrata de oamenii legii anul acesta.

„In data de 18 septembrie, sambata, a fost inregistrata o sesizare telefonica de la un cetatean de la adresa mentionata, care a fost directionata catre Biroul Reclamatii Sesizari in vederea verificarii la fata locului si luarii masurilor legale care se impun. Sesizarea se refera la faptul ca unul din locatarii de pe str. Memorandului detine doi caini, unul din ei din categoria celor periculosi, care sunt lasati liberi in curtea comuna. O astfel de sesizare, facuta de un alt locatar, a fost inregistrata si in luna ianuarie a acestui an, cand s-a si aplicat somatie detinatorului animalelor de companie. Vor fi efectuate verificari la fata locului, proprietarul cainilor riscand sanctiune de pana la 1000 lei conform HCL 371/2007”, transmit cei de al Directia Politia Locala Timisoara.

Situatia familiei de romi le este cunoscuta celor de la Primaria Timisoara. Reprezentantii institutiei incearca sa ii evacueze pe acestia, iar pentru asta au deschis o actiune in instanta. Procesul pentru evacuare a fost deschis in septembrie 2020, este pe rol, iar urmatorul termen de judecata este in 29 septembrie 2021.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006104 (s)