News Flash:

Deseurile electrice si electronice, ridicate gratuit la Timisoara

22 Septembrie 2021
342 Vizualizari | 0 Comentarii
deseuri electrice

Pe langa cele patru puncte din oras unde se pot colecta deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), Primaria Timisoara doreste sa implementeze un protocol care va permite Asociatiei Casus sa preia din gospodariile timisorenilor aceste deseuri, gratuit. Se va infiinta si un call-center pentru preluarea comenzilor de colectare de la domiciliu.
 
 
Primaria Municipiului Timisoara si Asociatia Casus vor semna un acord de colaborare pentru preluarea din gospodariile timisorenilor a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), becuri si neoane precum si alte deseuri similare in vederea reciclarii.

„Una dintre cele mai acute probleme semnalate de timisoreni este legata de posibilitatea legala de a scapa de lucrurile din casa care nu le sunt de folos. Astfel, pe langa cele patru puncte de colectare ale Retim, dorim sa implementam si acest protocol care va permite Asociatiei CASUS sa organizeze campanii de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice din gospodarii. Colectarea nu presupune niciun cost, nici pentru Municipiul Timisoara, nici pentru timisoreni si ma astept ca acest serviciu sa fie folosit de cat mai multi dintre noi”, a declarat Dominic Fritz.

Durata protocolului este de un an, incepand cu data semnarii acestuia. Se va prelungi automat, daca niciuna din parti nu il denunta.

„Prin acest acord, Asociatia CASUS se angajeaza sa deruleze actiuni de colectare DEEE de pe raza municipiului Timisoara, sa realizeze materiale de comunicare si informare, sa realizeze campanii media pentru actiunile de colectare DEEE, sa asigure training si echipament pentru voluntari, sa raporteze Agentiei pentru Protectia Mediului transparent si corect cantitatile colectate, sa organizeze o tombola cu premii, sa trimita doar catre reciclatori autorizati DEEE colectate, sa infiinteze si sa gestioneze un call center pentru preluarea comenzilor de colectare de la domiciliu, sa transmita rapoarte catre parteneri”, spun reprezentantii PMT.

Primaria se angajeaza sa sprijine actiunile de colectare DEEE, care se vor organiza cel putin o data pe trimestru, sa promoveze campaniile de constientizare si informare a timisorenilor.

„Niciuna dintre operatiunile de mai sus nu va presupune costuri pentru Municipiul Timisoara sau pentru cetateni. Acordul de parteneriat va fi supus aprobarii Consiliului Local Timisoara in urmatoarea sedinta de plen”, mai spun reprezentantii PMT.

Asociatia Casus este specializata in derularea de campanii de colectare DEEE, actionand si in judetele Iasi, Botosani, Suceava, Vaslui, Arad, Bihor, Caras-Severin si Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006684 (s)