News Flash:

O nouă veste bună

De Sfânta Maria, bugetarii vor avea din nou o minivacanță

11 Iulie 2023
265 Vizualizari | 0 Comentarii


În luna august va avea loc o nouă minivacanță pentru bugetari, de Sfânta Maria sau Adormirea Maicii Domnului.

Această a treia minivacanță a anului devine posibilă datorită sărbătorii creștin-ortodoxe Adormirea Maicii Domnului, sau Sfânta Maria, care cade pe data de 15 august și este o zi liberă legală. La fel ca și în cele două situații similare din acest an, Guvernul a decis să facă punte între weekend și ziua liberă și să declare ziua de 14 august, care este o zi de luni, ca zi liberă.

La sfârșitul anului trecut, Guvernul a luat decizia ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie zile libere pentru bugetari, deoarece acestea se situau între o zi de sărbătoare și weekend, creând astfel trei minivacanțe.

„Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii şi angajaţii să îşi poată stabili şi previziona zilele libere pentru întregul an. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese”, a menționat în decembrie Ministerul Muncii.

Bugetarii vor fi obligați să recupereze zilele libere acordate ca punte între sărbători și weekend-uri.

În continuare, în anul 2023, mai sunt planificate următoarele zile libere:

14 - 15 august: Adormirea Maicii Domnului (luni, marți)
30 noiembrie: Sfântul Andrei (joi)
1 decembrie: Ziua Națională a României (vineri)
25 - 26 decembrie: Crăciunul (luni, marți).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006206 (s)