News Flash:

Daca ai aceasta planta in casa, ar trebui sa scapi repede de ea

28 Decembrie 2017
962 Vizualizari | 0 Comentarii
Dieffenbachia

Este o planta frumoasa si foarte des intalnita in casele romanilor, insa daca ai copii sau nepoti ori chiar animale de companie ar trebui sa o daruiesti altcuiva daca nu vrei sa iti creeze probleme. Dieffenbachia, caci despre ea este vorba, a fost inclusa in diverse topuri ale celor mai otravitoare plante.
Dieffenbachia, cunoscuta cu numele de trestia de zahar salbatica, contine o toxina foarte puternica daca este ingurgitata si care poate afecta sanatatea sau chiar viata copiilor.

Pe internet circula mai multe povesti care arata cat de periculoasa oate fi planta atunci cand copiii mananca o frunza.
O romanca a povestit pentru Bewomen.ro ca limba fiicei ei s-a umflat pana aproape de sufocare dupa ce a muscat din frunza Trestiei salbatice. Dieffenbachia este o specie din zona padurilor tropicale, este o planta decorativa care are frunze mari, ovale, alungite, de culoare verde cu pete albe.


Seva plantei, rezultata dupa ruperi sau taieri este foarte toxica, putand chiar provoca orbirea daca va stergeti la ochi dupa ce ati intrat in contact cu seva ei. In acest caz, dupa diversele operatii facute asupra ei e necesar sa ne spalam bine pe maini. Totodata trebuie sa avem grija sa ii alegem un loc de amplasare la care sa nu aiba acces copiii si nici animalele de casa.
Printre cele mai intalnite simptome in cazul intoxicatiei gasim incapacitatea de articulare a cuvintelor, greata, voma si ameteala.
Altfel, daca nu aveti copii sau animale sau reusiti sa ii stapaniti, va rcomandam sa cresteti aceasta planta.

Datorita aspectului spectaculos al frunzelor sale, dieffenbachia este o planta indragita si des utilizata in decorarea caselor si a birourilor sau a spatiilor publice.
Ea poate fi asezata in incaperi mari, luminoase, gradini de iarna, solitar sau in combinatii cu alte plante care au aceleasi cerinte fata de factorii de mediu, formand aranjamente decorative.
Dieffenbachia este foarte decorativa si cautata datorita foliajului frumos si a tulpinii groase, ce capata in timp aspectul unui trunchi frumos imbracat cu frunze mari.


dieffenbachia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004633 (s)