News Flash:

Riscurile la care te expui daca mananci carne de porc

26 Decembrie 2017
988 Vizualizari | 0 Comentarii
carnea

In carnea de porc se pot gasi mai multe bacterii rezistente la antibiotice, precumsalmonella, stafilococul auriu, listeria monocytogenes sau Yersinia enteroclitica. Totodata, porcii sunt gazde ideale pentru numerosi paraziti, care se pot transmite la om prin consumul de carne infestata, printre care tenia, virusul Menangle, trichinella si chiar hepatita E.

 

Riscul imbolnavirii scade prin prepararea carnii, insa un studiu realizat de Consumer Report atrage atentia asupra faptului ca nici prepararea carnii la o temperatura ridicata nu reprezinta o garantie, potrivit evz.ro.

 

Ca si in cazul carnii de pui sau vita, e recomandat sa alegem carne de porc hranit organic pentru ca in fermele mari animalelor li se administreaza adesea hormoni de crestere.

 

Chiar daca alegeti sa consumati la traditionala masa de Craciun carne din porcul crescut in propria gospodarie, un control al carnii este obligatoriu. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor atrage atentia ca cele mai multe cazuri de trichineloza la om apar in perioada sarbatorilor de iarna si atrage atentia ca sacrificarea porcului si consumarea acestuia in familie fara controlul sanitar-veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritatii carnii obtinute poate avea consecinte grave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In carnea de porc se pot gasi mai multe bacterii rezistente la antibiotice, precumsalmonella, stafilococul auriu, listeria monocytogenes sau Yersinia enteroclitica. Totodata, porcii sunt gazde ideale pentru numerosi paraziti, care se pot transmite la om prin consumul de carne infestata, printre care tenia, virusul Menangle, trichinella si chiar hepatita E.

 

Riscul imbolnavirii scade prin prepararea carnii, insa un studiu realizat de Consumer Report atrage atentia asupra faptului ca nici prepararea carnii la o temperatura ridicata nu reprezinta o garantie, potrivit evz.ro.

 

Ca si in cazul carnii de pui sau vita, e recomandat sa alegem carne de porc hranit organic pentru ca in fermele mari animalelor li se administreaza adesea hormoni de crestere.

 

Chiar daca alegeti sa consumati la traditionala masa de Craciun carne din porcul crescut in propria gospodarie, un control al carnii este obligatoriu. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor atrage atentia ca cele mai multe cazuri de trichineloza la om apar in perioada sarbatorilor de iarna si atrage atentia ca sacrificarea porcului si consumarea acestuia in familie fara controlul sanitar-veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritatii carnii obtinute poate avea consecinte grave.

In carnea de porc se pot gasi mai multe bacterii rezistente la antibiotice, precumsalmonella, stafilococul auriu, listeria monocytogenes sau Yersinia enteroclitica. Totodata, porcii sunt gazde ideale pentru numerosi paraziti, care se pot transmite la om prin consumul de carne infestata, printre care tenia, virusul Menangle, trichinella si chiar hepatita E.

 

Riscul imbolnavirii scade prin prepararea carnii, insa un studiu realizat de Consumer Report atrage atentia asupra faptului ca nici prepararea carnii la o temperatura ridicata nu reprezinta o garantie, potrivit evz.ro.

 

Ca si in cazul carnii de pui sau vita, e recomandat sa alegem carne de porc hranit organic pentru ca in fermele mari animalelor li se administreaza adesea hormoni de crestere.

 

Chiar daca alegeti sa consumati la traditionala masa de Craciun carne din porcul crescut in propria gospodarie, un control al carnii este obligatoriu. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor atrage atentia ca cele mai multe cazuri de trichineloza la om apar in perioada sarbatorilor de iarna si atrage atentia ca sacrificarea porcului si consumarea acestuia in familie fara controlul sanitar-veterinar al starii de sanatate a animalului si a salubritatii carnii obtinute poate avea consecinte grave.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004914 (s)